Onsdag- laddad

jour

Idag var det bara någon liten plusgrad i mina trakter och detta tillsammans med ”Skånevindar” som alla initierade vet gör att det då kan kännas som att det är ”tusen” minusgrader gjorde att Vicke var mer än lovligt laddad under dagens uteritt med Annelie och Leon.

Jag är ju van vid en häst som skrittar helt avslappnat på långa tyglar och som travar och galopperar i det tempo jag bestämmer men idag fick jag se en annan sida av Vicke- en sida han gärna får behålla för sig själv faktiskt.

I början av uteritten skrittade han jättespänt och liksom gick och ”laddade”, vid något tillfälle när en bil passerade skickade han ut en kospark och när vi galopperade inledde han flera gånger denna gångart med att sparka bakut. Inget jättedramatiskt men fullt tillräckligt tyckte jag…

Tack och lov har Leon alltid haft en lugnande inverkan på min fåle så han (Leon) lät sig inte bekommas vilket var en jäkla tur.

Hästar kan ju antingen bli lugnare i varandras sällskap eller trigga igång varandra ÄNNU mer och om det sistnämnda hade inträffat vet jag inte hur det hela hade slutat.

Nu slutade det i stället med att Vicke lugnade ner sig efter ett tag och skrittade hemåt lika lugnt som han alltid gör annars.

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>