Favorit i repris: om stallägare

Detta har jag skrivit om många gånger förut och det tål att upprepas.

Jag är övertygad om att ”gemene hästägare”  aldrig reflekterar över hur mycket allting kring ett stall faktiskt kostar och det är mycket, det VET jag.

Jag behöver ju bara titta på min egen anläggning och konstatera hur mycket som slits, går sönder genom oaktsamhet eller rena olyckor osv.

Nu är ju just vår stallägare mycket händig samt har en rejäl maskinpark till sitt förfogande men jag har många gånger tänkt att det hade blivit hutlöst dyrt om man hade fått ringa efter hantverkare varje gång en vattenkopp sparkades itu, hagstolpar behövde bytas ut, snöröjning ordnas eller whatever.

Och hade man debiterat den hästägare vars häst hade tex sparkat itu en vattenkopp hade folk flyttat för så är det ju: vi som har våra hästar installade hos andra förutsätter nog att allt ska vara gratis bara man har betalat sin stallhyra.

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>