11 kommentarer Skriv kommentar

  • Birgitta

   Inte rätt; barn ska få välja så fort de kan tycker jag.

   Djur har tyvärr inget val och jag tror att det är svårare att ge en balanserad vegankost till en hund (köttätare) än en människa.

   Svara
   • Mia

    Nej, hundar ska inte äta vegankost. Däremot anser jag barn kan göra det. Under förutsättningar att vårdnadshavaren är ordentligt påläst. Barn kan ju till vis del välja själva men att lägga ansvaret på ett barn att äta rätt sorts mat är för mkt att begära. Barn väljer ju framförallt mat de tycker om inte nödvändigtvis det som de behöver.

    Svara
 1. Frida

  Låter väldigt konstigt mina öron, har man valt att köpa en hund så får man väl acceptera att hundar äter kött? Ska vilda köttätande djur inte få jaga och äta kött heller? Och det borde vara krångligt att få till en bra ”foderstat” så hunden får i sig det den behöver? Jag ger färskfoder som kommer från slakteriavfall dvs sånt som blir över som vi människor inte tycker är fint kött. Bra för hunden och det känns bra att det inte bara slängs….

  Svara
 2. Jessica

  Jag tycker ju eg inte att man skall ha hund el katt om man inte kan acceptera att de bör äta en viss kost. Ge dem viltkött då som (förhoppningsvis) har haft det bra. Finns ju iofs diverse behandla foder som säger sig täcka allt nödvändigt, väldigt processat iofs. Jag brukar inte rek dessa men det är säkert En smaksak. Omdiskuterat om omnivor el karnivor (hunden alltså) haha, väldigt het fråga. Har ju ett ”snabbt” matspjälningssystem som talar för det sistnämnda eg.
  Katter skall ju definitivt INTE hålla på med sådant, det är direkt skadligt. Man kan kanske ha häst då? Eller en ko .

  Svara
  • CeciliaL

   Haller med. Och jag rekommenderar get eller gris isafall! Mindre och billigare att halla an hast, och ar sanna omnivorer som ater ALLT och mer dartill! 🙂

   Svara
 3. DRESSYRLIV

  Haha… Oj det var det märkligaste jag hört idag! Hundar är ju köttätare och kan man inte acceptera det, ja köp då en kanin är mitt tips!

  Svara
 4. Marie

  Är vegan och skulle aldrig neka mina djur att äta kött! Mycket märkligt att inte ta hänsyn till vad djuret behöver. Och precis som flera skriver så finns det ju kött som är ok, vilt, eko, färskfoder etc. Mina katter älskar grönsaker så det passar utmärkt att ge dem som godis. När min hund levde var det samma för henne, hon fick ett bra köttbaserad foder, och matrester från mig då och då.
  Min son äter veganskt hemma och kommer själv få bestämma om han vill äta kött eller inte när han blir större, funkar utmärkt! Han är dessutom allergisk mot mjölkprotein så därför är det ett enkelt val med veganmat till honom.

  Svara
 5. LenaLu

  Nu är ju hunden avlad av människan o vissa raser kan tex inte ens andas tillräckligt bra. Så jag kan nog tycka att lite vego mat är helt okej. Hunden blir ju alla fall mätt o jag antar den får i sig vad den behöver m nyttigheter.

  Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>