Söndag- den ettriga tränaren

IMG_2218

Redo för träning!

Trots att det var tävling igår blev det träning idag och jag ser egentligen inget fel i det även om jag vet att vissa alltid ger sina hästar en vilodag efter tävling.

Mini kan ju bara komma på oss på söndagarna och jag vill inte gärna missa hennes träningar och dessutom ser jag som sagt inget fel i att träna dagen efter tävling- det är inte ”värre” än att tävla 2 dagar i rad i så fall.

Och jag ser också alltid till att inte ”köra slut” på mina hästar när de tävlar så de ser detta som något jobbigt och trist som de helst vill slippa.

Och uppenbarligen fungerar mitt koncept för Vicke levererade en jättefin träning idag, kändes inte det minsta trött utan tvärtom mycket bra hela passet.

Jag ville gärna visa Mini att vi övat flitigt på vår läxa; skänkelvikningarna utmed långsidorna som i höger varv initialt renderade mycket ojande och en del bakutsparkar (Vickes försvar i jobbiga lägen) och hon höll verkligen med om att det blivit stoooor skillnad. Kul!

Ny hemläxa är samma sak i galopp 🙂 .

Dagens ojande kom när vi avslutade med lite tramp: detta har ju Vicke haft väldigt lätt för och känt sig duktig i men när vi nu spände bågen och krävde mer (mer ”riktig” piaff) så tyckte han att vi var besvärliga och då var han tvungen att visa lite konster à la Spanska ridskolan, hans berömda ”bakutare”.

Men annars blev det bra skolor, 10 meters-volter i trav och galopp, massor av fina byten (både frivilliga och ofrivilliga höll jag på att säga…ibland byter herren för att han TROR att det är det jag vill eller för att det helt enkelt är lättare än något annat jag vill…).

Väldigt rolig träning var det och jag utnämnde Mini på stående fot till ”Sveriges ettrigaste tränare”.

Vi fick inte en lugn stund 🙂  och det kan vi behöva som båda slappnar av lite för mycket när vi tränar på egen hand misstänker jag.

Mini kräver bakbensengagemang och vakenhet i VARJE steg och det är det som kommer att höja oss ytterligare ett snäpp, det är jag övertygad om, så det är bara att jobba på!

I dagsläget känns hennes träningar som ett utmärkt komplement till Olofs vilket ju inte är en självklarhet med 2 tränare som inte samarbetar aktivt så att säga så det är jag väldigt glad över.

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>