Smutsigt och trasigt

Har varit inne på detta ämne tidigare; att jag tycker att det blir allt vanligare att man säljer både trasig och smutsig utrustning.

Tycker att det är en intressant utveckling och kanske en återspegling av samhället i stort?

Jag inbillar mig att ”man” tidigare liksom hade en annan moral och ansvarskänsla, ”skam i kroppen” och att man därför aldrig skulle drömma om att ens försöka annonsera ut något som var smutsigt och oputsat.

Nu läser jag ofta att saker säljs oputsade, otvättade och är trasiga på olika vis men där säljaren hävdar att det är lätt att laga.

Jamen om det är så lätt att laga; laga det då och ta ut ett högre pris!

Men det är där jag också tror att skon klämmer; många saknar i dagens samhälle inte bara kunskap om hur man lagar de enklaste revor osv utan de HAR INTE TID, orkar inte befatta sig med något som fodrar den minsta ansträngning utan då ska det bara bort, bort, bort även om man förlorar ganska mycket pengar.

Har vi det så gott ställt idag att vi kan unna oss denna lyx?

Är det en generationsfråga?

Läser också om de som köpt ”fel”  men som i stället för att gå tillbaka till affären genast sätter ut varan på annons!

Så klart beror det inte i alla fall på slöhet och okunskap om vilka rättigheter man har som konsument men liiite spelar det nog in- det tror jag.

Är ovan något ni känner igen och håller ni med mig eller inte?

2 kommentarer Skriv kommentar

 1. Malin

  Jag har gjort om hemma och därför både sålt och köpt möbler på blocket under de senaste veckorna, och jag känner verkligen igen fenomenet. Köpte en tv-bänk från en barnfamilj där jag satte i handen i något kletigt (intorkad läsk gissar jag) när vi skulle lyfta upp den. Mamman skrattade bara glatt och sa att ”sånt får man räkna med när man har barn!”. Ja men JAG har inte barn så JAG vill inte räkna med det, svarade jag, men hon skrattade glatt vidare utan ansats till att torka av eller be om ursäkt. Köpte en byrå hos en annan familj där vi, efter att vi kommit hem, upptäckte att lådorna var fulla av katthår. Hur svårt kan det vara att torka av möbler innan man säljer dem? Blir också förundrad över säljare som inte har gjort något för att underlätta försäljningen – ska man sälja möbler bär man förstås fram dem till hallen, så att köparen ska slippa gå igenom hela hemmet för att få se dem. Men jag förundras lika mycket av köpare som ber att få komma och köpa en möbel – och sedan inte dyker upp och inte hör av sig.

  Svara
 2. DRESSYRLIV - från föl till stjärna och lite annat

  Gissar att folk helt enkelt lägger tid på annat. Typ sociala medier (som i min värld stjäler ohyggliga mängder tid från folk), läsa bloggar, skriva bloggar och så vidare i oändlighet. (Sidospår: Tycker för övrigt det är så OERHÖRT tragiskt att se föräldrar djupt försjunkna i sina mobiler när de till exempel är med barnen på lekplats, att de inte ens HÖR sitt eget barn ropa mamma eller pappa. Jag får ont i magen av att se det …) Så det ena är nog tid (folk jobbar och har fullt upp med familj och aw och socialisera, mingla, spendera egentid och jag vet inte vad).

  Det andra är nog som du säger Birgitta: det är en annan tid nu. Nu för tiden äger vi våra prylar en kort tid för att sedan kränga iväg det. Snabba pengar och minsta möjliga ansträngning. Går det så går det … De saker jag själv har köpt på Blocket har faktiskt varit väldigt snygga, rena och fräscha. Och självklart försöker jag hålla samma standard när jag själv ska sälja saker! Vem i tusan skulle vilja leva i någon annans skit?

  Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>