15 kommentarer Skriv kommentar

 1. Linda

  Jag använder alltid väst när jag rider min 3-åring. Inte när jag rider min vuxna tävlingshäst.

  Svara
 2. CeciliaL

  Ja.

  Alltid vid ridning.

  Nej, anvander den bara vid ridning och om jag ska lasta en opalitlig hast (da har jag hjalm och handskar och skyddsvast). Nar hasten val slutat krangla vid lastningen sa slutar jag med skyddsvasten. Om hasten inte/aldrig kranglat sa bryr jag mig inte om den (och glommer ofta hjalmen vid lastning).

  Hur manga rider nagonsin utan hjalm? Mitt svar ar ALDRIG. Har ridit typ en gang i hela mitt liv utan hjalm, da jag sa garna ville galoppera pa stranden med vinden genom mitt langa har… sa fick jag det nar jag var tonaring… och det kandes bara konstigt! Sen dess har jag inte ridit utan hjalm.

  Svara
  • Birgitta

   Har ridit och tom hoppat utan hjälm i massor av år- på väldigt snälla hästar.

   På nuvarande anläggning är det förbjudet liksom hos Olof vilket jag tycker är bra.

   Svara
 3. Petra

  Har alltid skyddsväst vid uteritt och ev hoppning. Ibland även vid dressyr om Wille stått eller är väldigt laddad.

  Svara
  • CeciliaL

   Nyfiken ocksa pa dotterns skyddsvastanvandande! 🙂 (skrev om min dotter i den andra traden).

   Svara
 4. Prick

  Jag har 3 st (2 st vanliga och 1 st ”airbag”

  Väst används alltid vid terrängritt/träning/tävling. Aldrig dressyr eller hoppning (fast man borde kanske).

  Svara
 5. Dess

  Jag är medryttare till en häst som jag har ridit i 3 år, har väst varje gång jag rider vare sig det är i paddocken eller uteritt, har aldrig ramlat av dock *peppar peppar*! Eller jo, jag har faktiskt ridit utan väst på henne kanske en gång, men då kändes det naket 🙂

  Svara
 6. Helen

  Alltid efter att jag trillade av o bröt handleden för ett halvår sedan. Köpte en ”airbag” väst på Euro horse som jag använder varje gång jag rider.

  Svara
 7. Caroline och unghästen Stina

  Räknar med att få ta del av ditt eget resonemang i frågan sen 🙂

  Väst på unghäst. Blir mindre och mindre ju mer jag tycker mig känna hästen (jag är medveten om att detta är att lura sig själv, då alla hästar är flyktdjur, även dem man känner). Tycker det är sjukt obekvämt med väst helt enkelt, även fast jag har en ny och smidig.

  Svara
  • Birgitta

   Äger ingen väst och har aldrig gjort så jag kan inte uttala mig om bekvämlighet.

   Känner inget behov av väst och funderade (konstigt nog kanske?) inte ens på väst när jag hade förra hästen som var extremt istadig vid ensam-uteritt.

   Svara
 8. Minstral

  Jag har en väst som jag använder de få gånger jag hoppar. Har faktiskt inte väst på min unghäst, de gånger jag har ridit henne vill säga, tycker jag blir osmidig utan och då är det större risk att det blir knas. Hänger ju fortfarande innan jag hoppar upp och då är västen i vägen. I min dressyrsadel som är väldigt djup sitter man inte skönt med väst heller.

  Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>