Lördag- elände

Idag hade jag planerat ett dressyrpass på vår utebana men jag hann inte mer än börja skritta dit förrän jag tyckte att Vicke gick lite konstigt och då jag började trava var han utan tvekan ganska halt.

Jag hade innan ritten inte känt igenom benen utan bara tagit in Vicke direkt från hagen och sadlat och tränsat men när jag gjorde det efter att jag hade hoppat av kunde jag känna att höger framben var varmt från knät och till hoven medan övriga ben var svala.

Hittade inga sår eller dylikt så antingen har han vrickat sig eller bara slagit sig på benet- det hade inte varit första (utan 4:e) gången i så fall…på samma ben alltså.

Ja, jag väntar med att bryta ihop i någon dag tills jag förhoppningsvis ser vartåt det barkar annars får jag boka tid på klinik i mitten eller slutet av nästa vecka tänker jag.

Typiskt nog skulle jag tävla både imorgon, på torsdag och nästa söndag (och träna på tisdag) men det var bara att stryka alltihop.

Vicke blev i alla fall skodd idag som planerat och hovarna var det inget fel på- de ser tvärtom bättre ut än någonsin.

10 kommentarer Skriv kommentar

  1. Dressyrtant

    Och igår kunde min inte stödja på ett bakben. Vi verkar vara ett ”team”, du och jag. Jag hoppas innerligt på en hovböld men ser hov/strålbensfraktur, gaffelband och bakknä/miniskskada framför mig.
    Jag hoppas på hovböld för dig!!!!

    Svara
    • Birgitta

      Har svårt att tro på hovböld eftersom han blev skodd igår och inte reagerade det minsta när hovslagaren höll på med hovarna.

      Dessutom är det väl (???) mycket svårare att få hovbölder när flytsulorna skyddar?

      Svara
      • Dressyrtant

        Jo, det ska det vara men det kan gå upp i lamellranden upp i hoven. Det hade det gjort nu på min. Hovbölder kan man Aldrig lära sig nog om, sa min veterinär idag.

        Svara
      • JohannaB

        Egentligen behöver det inte bli svårare, en böld bildas av att det blivit en spricka i hornet som gör att en bakterie kan komma in och sedan frodas. Men de flesta sprickorna uppstår kanske i sulan som utsätts för mest påfrestningar och de av t ex stenar får man ju inte med sulor på?
        Men min hade då en hovböld i november och en i februari trots att hon har sulor på 😛 Å andra sidan kan ju en okomplicerad hovböld vara en bra diagnos så hoppas på något så enkelt! Håller tummarna för er!

        Svara
        • Birgitta

          Har lärt mig att allt är möjligt när det gäller hästars hältor så jag ska inte hävda att en hovböld i just detta fallet är omöjlig även om det känns så.

          Vicke var ju varm i benet från knä till hov första dagen men har sedan dess inte varit det minsta varm (eller svullen) så just böld känns inte så sannolik men som sagt: jag spekulerar inte vidare utan får avvakta klinikbesök.

          Hovböld ÄR ju annars många gånger ett ”drömscenario” så vida den inte vandrar omkring i hoven och tar månader att få ut.

          Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>