Tränar ni?

Trodde aldrig jag skulle yppa dessa ord och måhända går det över men jag börjar bli lite sugen på att börja träna på gym igen.

Jag gjorde ju detta en tid innan vi köpte Soya som sedan blev EN bidragande orsak (av flera) till att jag la av.

Får väl se om det blir något konkret av mina tankar men idag undrar jag:

Tränar ni, vad i så fall och hur ofta?

Tycker ni att det är genuint roligt eller ser ni det som ett nödvändigt ont för att få bättre ork/ styrka, gå ner i vikt/ bibehålla vikt eller whatever?

13 kommentarer Skriv kommentar

 1. Prick

  Antar att frågan gäller om man tränar på gym?
  Nej, det gör jag inte.
  Å andar sidan är jag varje dag i stallet och släpper ut hästar, mockar, sopar, krattar, lägger in foder och byter vattenhinkar, tar in hästar, rider, lägger ut foder i hagen, fyller på vatten i hagen, mockar igen, fodrar igen, fyller på vatten igen.
  Ca en gång i månaden tar jag emot 1,5-2 ton foder/strö förpackat i småbal och var 6-7 vecka hämtar och byter jag batterierna i hagarna.
  Där tillkommer allmänt fix med stall och hagar, trasig tråd och byte av stolp, målning, tvätt mm mm.
  Jag tränar hoppning och dressyr regelbundenhet för tränare snittar på 3 ggr/vecka, under tävlingssäsong kanske 1-2 ggr per vecka och tävling på helgen. Rider fälttävlan och går alltid terrängbanan minst 3 gånger.
  Däremellan har jag ett heltidsjobb så att föröka pressa in ett gymbesök går helt enkelt inte.
  MEN, jag försöker tänka på hur jag lyfter och ändra tex hur jag håller grep och sop för att inte bli alltför sned. Det tror jag annars är lätt hänt; att man blir sned i kroppen av ensidig belastning.

  Svara
  • Birgitta

   Egentligen menade jag om man tränar/ utövar någon sport förutom ridningen, vilken som.

   Jag tror att det du räknade upp och som jag också gör dagligen bidrar till en långt bättre styrka och kondition än vad medel-Svensson som inte motionerar ALLS har men då ska man ”ta i” lite både när man rider och utför stallsysslor.

   Att promenadrida och mocka en box om dagen i sakta mak tror jag inte ger så mycket men det är bättre än inget givetvis.

   Vad gäller TID hävdar jag att man hinner det mesta som man VILL, i alla fall 3-5 timmar i veckan och ffa vi som inte har barn.

   Svara
   • Prick

    Ja, kanske.
    Jag går upp före fem och är i stallet en timme senare. Fodrar, släpper ut och mockar, det tar en timme. Ev rider jag, det beror på hur dagen ser ut. Sedan hem och duscha och därefter till jobbet (heltid). Hemma från jobbet ca 17, in med hästarna om de inte är inne och förbereda foder, därefter rida, åka på träning eller hemma. Förbereda hagar och så kvällsfodra, hemma vid 22 om jag inte har åkt på träning för då kommer jag hem lite senare. Hemma ska ”allt annat” göras; städa, tvätta, kanske äta lite och lite pappersgöra. Ibland är det mer på jobbet så då får jag lägga in en vilodag för någon av djuren, brukar fungera bra, bara man kan planera lite.

    Känner inte att jag vill lägga ens 45 minuter på något annat än möjligtvis umgås med familjen.

    Svara
    • Birgitta

     Förstår dig helt!

     Till skillnad från dig har jag bara en häst och behöver inte heller ägna så mycket tid åt stallsysslor som du då jag ju står inackorderad.

     Svara
     • Prick

      Det är huvudanledningen till att jag gör allt detta, har ju en inackordering också, möjligheten ekonomiskt att kunna ha två hästar hade inte funnits annars. Men jag njuter varje dag, skulle inte vilja byta!

     • Birgitta

      Det förstår jag och det är det viktigaste.

      Säger samma sak om mitt liv, ffa sedan jag bytte jobb.

 2. Trasselkvast

  Du vet ju att jag tränar, för att jag tycker det är kul mestadels. Det Prick radar upp ovanför är finfint för lite lite fettförbränning, och lite muskelkondition, men det ger inga muskler och det ger inget flås, inte mer än lite grann. Jag har haft ont i ryggen tidigare, det är som bortblåst med korrekt och allsidig träning, därtill sitter jag oändligt mycket bättre till häst, och alla sysslorna som Prick radar upp blir enklare och smidigare att utföra. Alla borde träna, oavsett ålder eller kroppsform, man anpassar bara träningen. Tre gånger i veckan, 45 minuter åt gången, finns mängder med övningar man kan göra hemma med egen kroppsvikt – det har alla tid med. För en starkare kropp, bättre lämpad för det man vill. Friskare kropp, friskare huvud.

  Svara
  • Prick

   Haha – jag är alltså överviktig med dålig kondis och orkar typ knappt klä på mig. Och rida bör jag bara göra när det är mörkt…?

   Svara
   • Trasselkvast

    Ser inte riktigt hur du kan tolka in det i mitt inlägg ovan. Kanske egna känslor som spökar?

    Svara
 3. LenaB

  Jag tränar vanligtvis på gym ett par ggr/vecka. Den här våren har det dock inte blivit något, en skadad helt oridbar häst och en inlånad unghäst som ska utbildas har helt enkelt gjort att jag inte mäktat med att gå till gymmet. Men jag VET att om jag gör det så mår jag mkt bättre, har mindre ryggont, får mer ork och styrka. Nu har jag bestämt mig att pausa från alla måsten ett par veckor, sedan är planen att ta tag i både gym och sökandet efter en ny häst:-)

  Svara
 4. Minstral

  Tränar spinning – aptråkigt att träna men gör det för vikt och flås.

  Svara
 5. Frida

  Inte på gym, det är för tråkigt och dyrt men jag springer lite (med betoning på lite) och gör lite styrkeövningar hemma och går powerwalks med hunden. Tränade faktiskt mer när jag hade häst igång konstigt nog men det handlar väl om att det är motivationen (bli bättre på att rida) och inte tiden det handlar om…. Även om jag förstår att både tid och ork brister om man har jobb, häst, barn och familj.

  Svara
 6. Maria

  Springer 2-3 gånger i veckan. Gör jag inte det får jag ont i skuldror och knän. Tror ridningen kan bli lite för ensidig träning, bra att göra lite olika träningsformer. Jag älskar att löpträna nästan lika roligt som att rida 🙂

  Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>