God vän söker häst

En god vän i min egen ålder och boende i mina trakter söker en ny häst.

Om ni vet något lämpligt djur eller ”känner någon som känner någon” ; tveka inte att maila mig på bm6610@hotmail.com så förmedlar jag kontakten!

Så här skriver min vän:

Söker trevlig, vänlig och okomplicerad häst. Ca 5-7 år, runt 165 cm i mkh. Väldigt gärna svenskfödd, med godkänd stam. Gärna dressyrstammad men inget krav. Tre rena, taktmässiga gångarter. Bra om den varit ute på ngn typ av tävling men inget krav.
En kompis för träning och tävling i dressyr men vill även kunna hoppa lite på lägre höjd. Enkel att lasta (jag åker själv med hästarna), sko, klippa mm. Måste fungera även på bortaplan samt i lite stökig miljö.

Har ngn av bloggläsarna en sådan till salu, känner ngn som har eller vet ngn man kan vända sig till? Alla tips tas tacksamt emot!!!

Kanske uppfödare/hästägare som är mån om var hästen hamnar (o kanske kan tänka sig att släppa hästen för liiiite mindre pengar än en förmögenhet) för jag kan nog tycka att jag är en bra köpare, jag har haft häst i en jädrans massa år och tar hand om dem väl….

En kommentar

  1. Caroline och unghästen Stina

    Jag kan iallafall rekommendera att höra med min hästs uppfödare: Anna Samuelsson i Skene. Sök Stuteri LeLa på Facebook. Fina SWB-hästar. Ibland har hon någon lite mer ”allroundig” (alltså alla är ju fina iofs). Rimliga priser satta utefter hästarnas stam och förväntade förmåga.

    Även Björnö Ridcenter där min pålle har varit på inridning/utbildning har många fina hästar (SWB). Mest hoppstammade, men med fantastiskt psyke och trevlig gång i de flesta. Mest yngre hästar (4-6) men alla är i fas med utbildningsskalan, välridna och väldigt bra hanterade. Coola hästar som är vana vid att åka bort och träna/tävla. Jag vet inte hur det är med priserna, men självklart är de intresserade av att deras hästar hamnar i bra hem, så har jag inte sagt för mycket 😉 Här är en länk till en Hästnetannons, och sedan kan man söka på ”alla annonser från denna säljare”: http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=971514

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>