Veckan som gått

Under den gångna veckan har vi haft några helt fantastiska sommardagar med sol och värme och även om jag hör röster som längtar efter hösten och att kura ihop sig under en filt, ha tända ljus och kanske tända en brasa så är jag för min del tacksam för varje solig dag- det betyder en kylig dag mindre i min värld.

Mörkret smyger sig obönhörligen på oavsett och snart lär det bli svårt att rida utomhus innan klockan 6 som jag har gjort ganska ofta i sommar.

För Vickes del har det blivit fortsatt mycket dressyr under den gångna veckan men han verkar inte misstycka utan har gått jättebra och avslutade med att ta en ny rosett i MSV C:1, denna gången en röd.

En vilodag har det dock blivit och en dag då vi red ut och klättrade.

Själv har jag förutom allt sedvanligt stallarbete ägnat lite tid åt ponnyn Miss May som jag lasttränade med ypperligt resultat ena dagen och tömkörde en annan dag.

Vår andraskörd av ensilage bärgades i veckan och eftersom förstaskörden inte blev av sedvanlig volym så känns det skönt att ha fått ihop tillräckligt med mat åt våra hästar 🙂 .

IMG_3764

På tal om diskussionerna om strö vi hade under den gångna veckan; så här ser Vickes box ut på morgonen INNAN mockning 🙂 . Massa bajs som göms i kanterna men det ser rent och fräscht ut- precis som jag vill ha det.

IMG_3759

Lite tid för flärd har det också blivit- i måndags fyllde jag på mina fransar och i fredags var det dags för lite nagelvård.

Provade ett nytt lack som skiftar färg efter temperatur (!!!), ju kallare man är om händerna desto mörkare blir lacket. Skithäftigt faktiskt!

IMG_3763

Världens finaste Molly fortsätter att förgylla vår tillvaro! Hon fyllde 2 år i torsdags och är i mångt en kopia av Soya vilket är det bästa betyget jag kan ge.

Som jag skrev tidigare i veckan håller jag på att flytta ut från min lägenhet och det tar också sin lilla tid även om det inte är någon panik- jag har ju TYVÄRR 3 månaders uppsägningstid så det är ju goda mått att få ut alla grejer även om jag känner att jag ändå vill ha det gjort.

Men eftersom hyresvärdar inte tjänar en krona på att låta någon annan flytta in tidigare så är det som det är- lite surt att betala för en tom lägenhet när man vet vilket enorm bostadsbrist det är men men…

2 kommentarer Skriv kommentar

  1. Sanna

    Men vad härligt med en så fräsch box redan på morgonen! Jag har precis flyttat hästen till ett stall där vi strör med halm, det är första gången både för henne och för mig. Målet är att det ska se sådär fint och prydligt ut hela tiden för oss också, men just nu har ingen av oss en aning om vad vi gör, haha.. 😉

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>