Täcke på?

IMG_0031

Vicke i sitt innetäcke- ett termotäcke från Gekås som jag köpte för 200 spänn. OBS! Bilden är gammal- han har ”givetvis” inget täcke på sig än 🙂 ! 

Fast det dagtid i mina trakter oftast är både 15 plusgrader och mer sedan månader tillbaka ser jag att en del redan har börjat använda regntäcken utomhus- även de dagar då prognosen aviserat uppåt 20 grader!!!! Huruvida dessa hästar även har täcken inne i stallet har jag dock ingen aning om.

Idag undrar jag vid vilken temperatur ni börjar täcka hästarna inomhus?

Eller går ni mer på känsla än exakta grader?

Rättar ni er efter era stallkamrater?

Ni kanske aldrig täcker er häst inomhus?

Själv kan jag inte svara annat än ”går på känsla”- bryr mig inte så mycket om hur andra gör och jag använder ju täcke inomhus men något exakt gradantal kan jag inte ange….

Vill å ena sidan slippa täcke så länge som möjligt, det blir många månader med det på ändå men vill så klart inte ha en häst som fryser och spänner sig heller.

8 kommentarer Skriv kommentar

  1. Dressyrtant

    Om det blåser och är kallt nu innan vi stänger fönster och dörrar sätter jag på täcke. Det beror också på hur mycket päls han har hunnit sätta. Han är redan lurvig och då är jag inte så manisk. När han väl är klippt får han täcke.
    Nu har han varit naken både inne och ute. Så här länge har han inte varit naken ute på många år. Det är skönt för dem.

    Svara
  2. Sara P

    Sedan jag flyttade till norra Sverige har hästen aldrig haft täcke på sig inne i stallet. Här är stallen isolerade och uppvärmda för att klara vinterkylan. I Skåne däremot blev det täcke på om hästarna var klippta och temperaturen hamnade runt, eller under, 8 grader i stallet.

    Svara
  3. Manda Stillnert

    Min hade faktiskt täcke här om dagen visserligen ofodrat när de vräkte ned regn och var kallt, de går ute dygnet runt ännu och pga av hennes ålder fryser hon vid regn ..

    Svara
  4. CeciliaL

    Jag lagger pa tacke om det regnar (annat an om det ar sommarvarmt) eller jag vill halla hasten ren (t.ex. infor tavling), for speciellt kallt ar det sallan har, men en hast som star och skakar pga regn och blast vill jag inte ha. Pa vintern har mina pa sig tacken hela tiden for antingen regnar det (och da far de garanterat regnskallor) eller sa ar det lerigt och jag har varken tid eller lust att sta och skrapa av en massa lera varje gang jag ska rida. Mina star inte inne, sa de har utetacken pa sig och kan ga ut & in i boxarna. Oklippt hast skulle jag inte tacka inomhus, klippt hast skulle jag lata ha utetacket kvar for jag har for lange sedan slutat med stalltacken (brukade anvanda det nar jag stod inackorderad och hade hasten inne pa natten, men det var lange sedan nu), de blir bara skitiga pa ett satt som utegangstacken aldrig tycks bli (de ar ju ute och blir ’tvattade’ i regnet, haha…).

    Svara
  5. Frida

    Jag går nog rätt mkt på känsla, vill gärna ha dem otäckade så mkt som möjligt de är ändå inklädda i täcke så stor del av året så bra om de kan vara utan så mkt det går. Oftast blir det ett tunnfodrat innetäcke inne när det börjar bli lite svalare på nätterna och regntäcke vid nederbörd ute, har inga speciella temperaturer som avgör utan går som sagt på känsla. Jag tror inte att jag tillhör dem som övertäckar, jag är också noggrann med att ha täcken av olika tjocklek så det inte blir 300 g täcke så fort det blir kallt fram till våren utan jag har lite blandat så jag kan anpassa.

    Svara
  6. Trasselkvast

    Täcke nu om det ösregnar och är kyligt, hon är klippt. Men det regntäcket får hon nöja sig med en bra bit in på hösten (hoppas jag!) Stalltäcke inomhus först när det blir massa minusgrader (detta pga bara ett byte ingår, då står hon med stalltäcket jämt, och sen passande täcke ovanpå det).

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>