Torsdag- vi chansar

Morgonen inleddes med tömkörning av Miss May på gräsbanan och hon skötte sig galant.

Får vi bara träna på hoppas jag att hon kan visa passage vid årsskiftet; hon har samlingen och bakkärremuskler till det och är dessutom lyhörd för vad jag vill och försöker så gott hon kan.

Vicke fick nya skor idag och lite med hjärtat i halsgropen bestämde vi oss för att ta bort flytsulorna.

Strålen och Vickes egen sula ser mycket bra ut på båda fram men det är inte optimalt att stänga in dom under en flytsula hur länge som helst (i hans fall över 1 år) och kan man ska man försöka skippa sulorna någon skoning.

Nu går vi ju högst troligt mot en blötare och lerigare årstid= bra med det mjuka för sulkänsliga hästar men inte så bra för hoven att stå i väta med flytsulor så ska man prova att ta av dom någon gång så är det nu enligt min hovslagare.

När det är fruset ute är sämsta tiden och en torr sommar då det är hårt i marken och man rider ut mycket är det inte heller bra.

Så vi chansar nu och ser om Vicks klarar sig utan sulorna i 6-7 veckor och så får jag vara ÄNNU mer försiktig med var jag rider, läs: inte där det är stenigt tex.

Vicke HAR ju  faktiskt gått utan sulor i flera år innan han blev skadad och nu tyckter min hovslagare dessutom att hans egna sulor har blivit mindre känsliga så han tror att det ska gå bra- annars hade jag aldrig provat.

Dagens träning hos Olof visade ingen sulömhet i alla fall utan det blev den sedvanliga guldstjärnan efter passet och efter att Vicke hade visar fina skolor, ryggningar och bakdelsvändningar samt i alla fall BÄTTRE travökningar 🙂 .

Vädret är fortsatt underbart- en värme utan dess like för årstiden (långt över 20 grader) och Molly var ganska tam efter 45 minuters cykling i långsamt mak (hon springer lös).

img_3861

Inget fel på den här strålen och sulan tycker jag! (Att sulan ser lite glansig ut beror på att jag har penslat den med Hoof Hardener).

2 kommentarer Skriv kommentar

  1. Dressyrtant

    Jag har också tagit bort dem :). Det gjorde jag i juni och det går bra. Det känns som om den där vävnadsbölden för snart tre år sedan gjorde hovarna sämre. Nu verkar de återhämtat sig och hans hovar ser bra ut och växer bra. Måste dock sko var femte vecka men nu kostar skoningen för två hästar inte lika mycket som det kostade med flytsulorna. 🙂

    Svara
    • Birgitta

      Fantastiskt!

      Du hade ju enorma problem med hans hovar.

      Jag sparar 1100:- per skoning- verkligen inte att förakta men hälsan går före allt!

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>