Vissa sover klockan 6 på morgonen….

….andra klipper sin häst 🙂 !

För att inte ta av Vickes heliga hagtid fick det bli hår-ansning klockan 6 i morse.

Satte dessutom ensilage framför näsan på djuret så att han skulle hinna äta så det blev hur bra som helst!

image

Blev lite färgskillnad!

image

En del hade säkert hånskrattat åt det jag kallar ”ragg” men för mig räckte den hitills satta pälsen för att jag skulle plocka fram klippmaskinen (denna hårmängd var dock i början av klippningen ha ha).

image

Frukost!

4 kommentarer Skriv kommentar

  1. Ingela

    Snyggt! Snyggare färg under. Jag har inte tänkt på att min nog är ”lurvig” men när jag ser skillnaden på din så… Vad har du för klippmaskin. Tycker inte att min klipper så snyggt. (Eller är det den som håller i det beror på)

    Svara
  2. Ingela

    Å, en sån ”ko-klippare”. Har jag också använt ( och använder på lurvig ponny). Mycket stark och bra. Men tung och högljudd! Jag har dock skaffat en betydligt tystare och mindre tung, men den är ju också betydligt mesigar i klipp-ork.

    Svara
    • Birgitta

      Exakt.

      Alla mina hästar är/ har varit supersnälla att klippa annars är en sådan skördetröska inte att rekommendera för lättstörda.

      När jag någon gång köper en ny ska jag i alla fall ha en tystare.

      Det går ju snabbt i alla fall och inte som då jag för tusen år sedan fick för mig att klippa min häst med en sådan där klippmaskin för människor (en kompis pappa hade fått den i present).

      Dels tog klippningen typ 4 timmar och dels såg hästen ut som en naken-häst, den var klippt in på bara skinnet. Ekonomi-klippning skulle man ju kunnat kalla den för hästen behövde inte klippas mer det året….

      Och kompisens mamma förbjöd henne att klippa SIN häst med samma maskin…wonder why….

      Min häst Menelli, som var en fux fick också smeknamnet Rosa Pantern för hela hon såg rosa ut efter att alla håren försvann.

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>