Var finns tränaren?

Idag är jag nyfiken på hur ni tränar eller för att vara mer specifik:

Åker ni till er tränare eller finns/ kommer denne till er anläggning?

Ni som kör till tränare: hur lång tid tar detta enkel resa?

Själv kör jag ju till Olof en gång i veckan och detta tar ca 25-30 minuter på mestadels motorväg.

Jag är inte främmande för att komplettera detta med en tränare som kommer till anläggningen då det onekligen är väldigt bekvämt att slippa köra, framför allt på vintern och ju blir billigare också.

7 kommentarer Skriv kommentar

  1. Madeleine

    Det är mkt bekvämt med en tränare som kommer till mitt stall. Men annars hade jag kört, max 30 min enkel väg.

    Svara
  2. Anna-Kajsa

    Jag har alltid åkt till tränaren. Nu till Olof, det tar ca 55 min åt varje håll. Där jag bodde tidigare hade jag ca 40 min till min tränare. För WE-träningarna är det oftast minst två timmars resa enkel väg.

    Svara
  3. JohannaB

    Jag åker, och det gör tränarna med, för att samlas på en bra anläggning för träningarna.
    35 min (knappt 4 mil) till den ena, hon åker själv 18 mil (!) för att komma dit.
    65 min (drygt 5 mil, men en del stadskörning) till den andra, som bor 22 mil ifrån anläggningen (men reser över halva Sverige för träningar, och kan lösa det med att åka tåg vilket ger kortare och bekvämare resa).
    Visst vore det smidigt med träning på hemmaplan men när man ser hur långt tränarna åker kan jag inte annat än tycka att det är hemmaplan för mig och bortaplan för dem.

    Svara
  4. Lee

    Har både 2 olika dressyrtränare o en hopptränare som kommer till anläggningen vi står på o har träningar varje vecka. Den senare har nu under sommaren haft träningarna på sin gård som är skrittavstånd till. Åker ibland till den ena d. tränaren, ca 25 min.

    Svara
  5. CeciliaL

    Har inte riktigt hittat ratt i tranarvarlden har, kanns det som. Dottern far traning dels pa Pony Club-traningar som ar pa olika stallen och med olika PC-tranare, vanligen 30-40 min korning fran oss, da vi bor i utkanten av var lokala PC-klubbs geografiska omrade. Sen far hon oregelbundet trana for en trevlig tranare som kommer till var by och det tar 5 min att kora ner transporten dit, men tyvarr ca 40 min att rida dit, vilket blir for mycket och bokigt. Nackdelen med detta stalle och denna tranare ar att det ar daligt med parkering – smal vag, ingen plats att vanda och pa vintern kan man inte kora in i hagen sa man maste lasta ur pa vagen, skicka in L med ponnyn, kora upp bil och transport pa infarten, sedan vanda ursmalt och precist (inte nagot jag ar bra pa) genom att backa ut och svanga samtidigt och inte sla i grindar och stenmur… Suck… Och lasta i pa vagen innan man aker. Nastan ingen trafik pa denna vag som inte ar nagon genomfartsvag, men anda. Detta funkar med en ponny som ar van och gar med pa allt, men med min unghast kanns det inte relevant, sa jag har inte tagit dit honom, vilket ar jattesynd. Har just ordnat att L ska fa trana for en jattebra falttavlanstranare och det blir komplicerat i sig, da de enda tider hon har ar dagtid eller pa kvallarna innan det blir morkt – sa pa vintern kommer ju inte det att funka. Skulle garna ta dit unghasten ocksa. Hon har bra parkering, men ingen belysning, och sa maste man kora langa slingriga vagen fran skolan upp till oss, hamta ponny, kora langa slingriga vagen ner igen, fastna i bilkon som ska over bron, aka over floden, sen ut igen och upp en lang slingrig vag pa nasta kulle till hennes stall….. Fagelvagen ar det INTE langt!! Haha…

    Sa jag soker nagon som ar bra och haller kvallstraningar och har belysning och dar man kan parkera/vanda/lasta ur/lasta i!! Detta verkar ursvart att fa ihop!

    Svara
    • CeciliaL

      Ojda, glomde att saga att storsta nackdelen med tranaren pa ridbanan i byn ar att hon bara finns att tillga vissa lordagar, da hon har mycket annat for sig!! Sa det blir aldrig sa att man far en tid varje eller ens varannan vecka, vilket ar frustrerande. Forsoker hitta nagon som ar bra och mera tillganglig (finns manga daliga tranare, tycker jag).

      Svara
  6. Frida

    Har alltid fått köra eftersom jag inte står uppstallad på anläggning. Men har tur och har tränaren med 10-15 min körväg. Skulle kunna köra längre om jag hade behövt men vill nog helst inte köra mer än 45 min eftersom jag vill kunna träna varje vecka.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>