2 kommentarer Skriv kommentar

  1. Görel Eriksson

    Här får vi hoppas att det kommer bli blött från November till Mars, för så många brunnar som sinar runt omkring så behövs det mer än väl. Det är många som får vatten kört med tankbil till sina gårdar för att kunna få vatten till sina djur. Ridskolan inte långt från mitt jobb är en av dem som får vatten med tankbil för att kunna ge hästarna det vatten de behöver. Många som har nötkreatur har redan fått börja ta av det foder som de skulle ha till vintern, för att betet ute inte räcker till. Blir det inte det kommer det bli ännu besvärligare nästa år, särskilt på Öland och Gotland när alla turister kommer. I sommar har de haft kampanjer om att de ska spara på vattnet. Inte diska under rinnande vatten, inte duscha i ”evighet”, spara vattnet som spolas för att få fram varmvatten… knepen och tipsen för att spara på vattnet har varit många. Bevattningsförbud från åar och vattendrag. Ån som rinner genom samhället där jag bor är i det närmaste torr, det rinner en liten bäck och vattenståndet är minst en halvmeter lägre än normalt i ån. Två av tre dammar är tomma, eller ska man säga som så att den ena är bottenfull, men en meter under vanligt vattenstånd, den andra är pölar och en bäck i dy, även den minst en meter under normalt. Så ja det behövs hur mycket regn som helst. Blött från november till mars och gärna en meter snö… Hata mig gärna om ni vill 😉 men jag gillar regn och just nu bara längtar jag efter det! Det är så sorgligt att se de tomma åarna, dammarna och snustorra bäckarna.

    Svara
    • Birgitta

      I dina trakter har jag full förståelse för att man vill ha regn!

      Även här får det gärna komma LITE (helst på natten) men tyvärr tycker jag oftast att höstarna är väl geggiga och allmänt blöta- inte kul när man har hund och häst.

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>