Mera tisdag- åt sidan

ex

I eftermiddag har det som vanligt på tisdagarna varit träning för Olof- en nyttig sådan där jag liksom redan längtar till när jag ska jobba vidare med det vi gjorde idag på egen hand.

Jag har slarvat med att träna på en av våra akilleshälar, skänkelvikning undan höger skänkel in från början av långsidan och mot diagonalen i galopp- det avslöjar ganska mycket.

Undan vänster skänkel går det väldigt lätt, för lätta hjälper och ser korrekt ut- åt motsatt håll är det myyyycket svårare.

Jag måste ställa åt höger och hålla i vänster tygel med all kraft jag kan uppbåda annars kommer ett byte som ett brev på posten- det är mycket lättare tycker Vicke och förekommer mig gärna i denna övning genom att helt enkelt byta så fort jag går in på diagonalen.

Vi fick göra denna övning rätt många gånger innan det blev hyfsat och utan bytet/ bytena (ja…ibland är det rena seriebytena i protest) och detta ska jag träna vidare på själv.

Jag vet att det ”sitter” mycket bättre med lite träning men helt klart är det svårare åt det ena hållet.

Jag måste också ha ännu bättre håll på yttertygeln i vänster varv och hellre tänka ”välta över hästen till vänster med yttertygeln” eller till och med ha Vicke lite högerställd för att verkligen försäkra mig om att det är högertygeln jag har mer håll på än vänster tygeln- även detta har vi tränat på tidigare men det måste bli 100 % bra- inte bara bättre som det är om jag inte aktivt tänker på det.

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>