Fråga från en läsare om uppstallningskostnader

En hästägare som vanligtvis har sin häst på lösdrift har varit tvungen att ställa hästen på box på samma anläggning eftersom hästen blivit sjuk.

Nu kräver stallägaren fullpris för både boxplats och lösdriftsplats trots att det står tomma boxar, dvs ingen kö eller ekonomisk förlust för stallägaren för att hästen temporärt nyttjar en box.

Hästägaren anser att det vore rimligare att tex endast betala kallhyra för lösdriften medan hästen står på box för vilken fullpris betalas eller någon annan lösning som inte involverar fullt pris för två platser varav endast en nyttjas.

Vad anser ni är skäligt?

Observera att det inte finns något skriftligt kontrakt som någondera part kan luta sig mot och åberopa.

7 kommentarer Skriv kommentar

  1. Madeleine

    Jag kan nog tycka att man ska betala för den platsen man nyttjar och inget annat. Framförallt om det finns tomma platser som inte nyttjas. Sen kan jag eventuellt förstå att man får betala kallhyra för lösdriften för att ”hålla” sin plats. Tycker dock det är jäkligt dålig stil att ta dubbelt betalt.

    Svara
  2. Madeleine

    Kan också tillägga att man aldrig borde acceptera en plats utan ett bra kontrakt. Då vet man vad som gäller från början och kan göra sitt val av stallplats utifrån detta.

    Svara
    • Birgitta

      Håller absolut med dig i detta fallet också.

      Inget jag hade vågat mig på med tanke på alla tokerier som förekommer.

      Svara
  3. CeciliaL

    Skäligt vore att betala för boxen och ingenting för lösdriften, speciellt om boxen ändå stod tomt. Fy skäms, stallägaren, att vara sååå himla girig! Tycker hen borde hålla lösdriftsplatsen utan kostnad med tanke på att hen ändå får in mera pengar nu, för en box som ändå inte nyttjades.

    Svara
  4. Rackemarie

    Min tanke är att stallägaren borde vara SKYLDIG att tillhandahålla sjukbox vid behov. Borde ingå i ett kontrakt.

    Svara
    • My

      Så som RackeMarie skriver har jag sett det stå i vissa lösdriftsannonser.
      När jag behövde hö för Luzens mage betalade jag kallhyra för boxen jag hade hö i, den stod tom annars men mitt hö hindrade ju att den hyrdes ut. Fair tycker jag.

      Tycker dessutom att precis som en arbetsgivare är beroende av sina anställda är en stallägare beroende av kunder och ett dåligt bemötande ger dåligt rykte som ger färre kunder.

      /My

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>