Bästa vinterplagget

På tal om en kommentar på bloggen igår måste jag åter tjata om det enligt mig bästa vinterplagget för oss som är frusna: termobyxan!

Jag använder mina säkert 6 månader om året faktiskt, från oktober till mars kanske och inte bara i stallet.

Går även power-walks med hunden i dessa byxor och eftersom jag använder en lite tunnare variant fungerar det utmärkt.

Jag har vid något tillfälle haft termobyxor avsedda för ridning men dom är på tok för styva och klumpiga tycker jag- mina är lite tunnare men ändå tillräckligt varma samtidigt som de ger en bättre rörlighet.

Det enda jag inte gör i hästsammanhang med termobyxorna är att rida dressyrpass eller för den delen hoppa i dom- då vill jag ha bättre stadga än vad det lite halkiga tyget ger men vid uteritter vintertid skulle jag inte klara mig utan dom.

För övrigt använde jag för en herrans massa år sedan en skidoverall som jag hittade i morsans garderob och DET var ett nästan ännu bättre plagg ur ”hålla värmen”-aspekt.

Dock är ridoveraller ganska mycket dyrare än termobyxor (mina brallor har jag gett runt 100 spänn paret för på tex Gekås) och där är jag lite snål mot mig själv så någon sådan har det inte blivit (än?).

Nackdelen med en overall skulle väl vara att man nog kan bli FÖR varm i den och att man dessutom verkligen ser ut som en jäkla Michelin-människa när man har den på sig 🙂 !

2 kommentarer Skriv kommentar

  1. Caroline och unghästen Stina

    Själv ger jag stora tummen upp för ridkjolen! Lätt att ta på och av utan att ta av sig skorna. Lätt att anpassa ”varmhetsgrad” i (dra upp dragkedjan lite för mer ”vädring”) och tillochmed snygg med matchande jacka! Kjolen + en rumpvärmare i fårskinn, sen är det så man knappt vill sitta av 😉 (Fast på min Uhip-kjol har jag fått byta trycknapparna. De som satt på från början gick upp hela tiden 🙁 )

    Svara
    • Birgitta

      Jag har 2 kjolar men att jag helt glömde att ens nämna dom säger kanske en del?

      Dels kommer jag nog aldrig att vänja vid kjol i stallet och dels tycker jag byxorna håller värmen bättre.

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>