Läppstift och annat

Sitter och läser en tråd där det tipsas om vad man kan tänka på för att få högre dressyrpoäng när man tävlar.

Vet inte om jag ska ta en del av råden på allvar; exempelvis det att man ska använda läppstift för då syns ens leende bättre.

Nu hör det till saken att jag aldrig använder läppstift över huvud taget men oaktat vilket tycker jag inte att detta signalerar att man utövar en sport?

Har genom åren sett en del inte så diskret sminkade ryttare och för mig har det bara sett märkligt ut faktiskt och det är absolut inget jag själv skulle tipsa andra om-  jag blir SVETTIG när jag rider vilket inte precis gör underverk för en rejäl make-up!

Någon annan skrev att man skulle ge akt på hur man presenterade hästen från det att man lastade ur den- OM domaren råkade passera ens transport?

Själv hoppas och tror jag att det är mina och hästens prestationer inne på banan som avgör poängen och inte om jag har läppstift eller har hästen flott uppställd utanför släpet 🙂 !

7 kommentarer Skriv kommentar

 1. Frida

  Haha låter som en riktigt rolig tråd. Eller snarare en sådan som gör att man inte vet om man ska gråta eller skratta. Var har du hittat denna?

  Svara
  • Birgitta

   På Facebook. Det är fascinerande hur en del trådar utvecklas och svaren blir mer och mer konstiga/ roliga/ off topic osv.

   Svara
   • Frida

    Håller med, en del är ren underhållning. Fast ibland känner man sig mest bekymrad över okunskapen hos många, oftast de som uttalar sig tvärsäkert också. Men ngt så harmlöst som vikten av läppstift på tävling är ju bara underhållning haha….

    Svara
 2. Anna

  När jag skulle börja tävla hade vi en ”tävlingscoach” i stallet som sade åt oss att sminka oss ordentligt (så att det skulle synas även på lite håll) och att le stort mot domaren när vi red upp för halt-hälsning. Tipset om att le var väl inte så dumt men när jag var elva hade jag aldrig sminkat mig i mitt liv så det hade känts väldigt konstigt att smeta på som en revyartist.

  Visst tycker jag att det är viktigt att se prydlig ut men det viktigaste är väl ändå hur man uppför sig på tävlingsplatsen? Respektfullt mot andra, trevligt mot sin häst… har jobbat mycket i sekretariat och möter tusen gånger hellre en lugn, vänlig men osminkad ryttare än en arg, krävande och oresonlig med diamanter i håret. Sportsligt och trevligt uppförande går alltid först tycker jag!

  Svara
 3. CeciliaL

  Kan inte tanka mig att domare har tid att ga och kolla hur man hanterar hasten vid transporten, haha! Eller att det pa minsta satt skulle paverka bedomningen, da ar det klart nagot fel pa domarens kunskaper och dennes forstaelse av vad dressyrdomning betyder! Finns ju manga hastar som ar stokiga att hantera, men uppfor sig pa banan.

  Vad galler smink tycker jag det ser oproffsigt ut att ha smink som syns, men att ha litet diskret och naturligt smink som gor att man ser frasch ut ar val ok. Men inte lappstift heller?! Daremot haller jag ABSOLUT med om att ett STORT leende maste vara bra att kosta pa sig och att man verkligen ska komma in med attityden LOOK AT ME!! och se ut som om man ar supersjalvsaker, det maste ju definitivt hjalpa? 🙂

  Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>