Söndag- tröttsam lek

Idag har jag släppt ut och tagit in i princip anläggningens alla hästar (just nu 23 stycken) och jag gjorde då en intressant reflektion; just nu har vi långt fler ston än valacker vilket torde vara ganska ovanligt eftersom vi bara har ridhästar?

Märks också för det är mycket ”sto-mupperier” i hagarna och även lite i vissa boxar- jag upplever valackerna som mycket mer laid-back.

På tal om hagar och eftersom jag vet att du läser bloggen Marlene måste jag fråga om du inte tycker att Leon har blivit mycket starkare över rygg och rumpa?

Om ja så är det varken tack vare din ridning, Annelis tömkörning eller mina lösgalopper av djuret; du kan ge Vicks en morot som tack 🙂 !

Det är deras tröttsamma lek som stärker din häst!

Jag har noterat den ett tag nu och fattar inte hur dom orkar….

Vicke biter Leon i rumpan, Leon gör en ”mini-bakutare”, Vicke biter Leon i rumpan IGEN, Leon sparkar bakut IGEN och så kan de hålla på hur länge som helst?!?!

Det måste vara väldigt roligt för annars kunde ju någon av dom gå ifrån den andre men icke….

Och alla dessa små bakutsparkar är nog bra träning 🙂 ?

Vickes träning bestod idag av ett ridhuspass där jag fortsatte att träna på det vi gjorde under Birgittas senaste besök och jag hade hennes ”dra i pannluggen” ringande i öronen (man ska tänka att någon drar ens häst i pannluggen i ingången till skolorna)!

2 kommentarer Skriv kommentar

 1. Anna-Kajsa

  Är era ston muppigare än valackerna i hagarna? Min erfarenhet är att stona är mycket seriösare än killarna, som hela tiden ska hålla på och leka grimleken, dra i varandras täcken och greja. Jag har ju tidigare haft mest ston, men nu har vi bara ett, och tre valacker. Stona förstör väldigt sällan varandras täcken och håller inte på och tjafsar.

  Svara
  • Birgitta

   Förstår din fråga för jag förklarade lite otydligt.

   Jag upplever att valacker leker och ”störar sig” mycket mer med varandra medan ston inte nedlåter sig till sådana barnsligheter.

   MEN: på vår anläggning är det bara ”mina” hästar och 2 andra som går tillsammans, övriga går ensamma.

   Och då är det stona som far runt mer vid intag och som också har mer ”attityd”: ”varför tittar du på mig? Jag måste sparka bakut mot dig fula häst” typ….

   Valacker skiter oftast ett stort stycke i om andra hästar tittar på dom eller Gud förbjude petar på dom över staketet men stona är mycket mer muppiga.

   Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>