Måndag- omöjligt?

Idag sänder jag ett ton styrkekramar till en vän som letat häst i ett halvår (och nota bene betalar 2500:-/ månad för en tom box under tiden…) utan resultat.

2 hästar har besiktigats OCH ombesiktigats utan att gå igenom och min vän håller snart på att ge upp!

Finns det verkligen inga friska, ”normala” hästar på LB/ LA-nivå för runt 80 papp?!?!

Själv har jag ägnat dagen åt att power-walka med Molly, dra fram en massa grenar till hästarnas hage och rida ut Vicke.

Vi klättrade i våra små backar- det gäller att passa på när korna är inne på vinterförvaring 🙂 .

Detta vackra Skåne-tak brukar jag rida förbi- så fint!

Hästarna äter i en rasande fart och jag fyller på varje dag.

8 kommentarer Skriv kommentar

 1. Frida

  Jo de finns men den köpte jag 😉 Nej men skämt å sido så finns det hästar i den prisklassen som är friska och trevliga. Jag hade ovanligt lätt när jag köpte nu sist (och har haft det innan också, har aldrig behövt åka land och rike runt innan jag hittat, men det kanske jag borde gjort med facit i hand), jag hade en provridning inbokad i juni men den blev halt. Sen hittade jag inget som var intressant nog att kolla på på ett tag. I augusti åkte jag och provred 2 hästar i ett försäljningsstall som jag inte gillade, dagen efter provred jag en häst hos en uppfödare och den köpte jag. Gick igenom besiktningen utan problem och en vecka senare var hon hemma. Men så smidigt kan det nog egentligen inte vara, jag hade bara flyt. Och jag gav 75 000:- för min friska, trevliga häst. Dock var hon 5 och bara riden i knappt 4 månader, hade hon varit riden för sin ålder hade hon kostat en hel del mer.
  Att leta häst är både roligt och jättejobbigt och man vet aldrig hur det går. Jag hoppas att din kompis har bättre flyt snart och att hon hittar rätt, då kommer det nog kännas värt det i slutändan…. Besiktningarna är nog värst, man hittar en man vill ha och sen har man ångest och ont i magen ända till besiktningen är gjord, då vet man om man ska gråta eller fira 😉

  Svara
  • Birgitta

   Det är tveklöst besiktningen som sållar agnarna från vetet- min kompis har ju gått bet 2 ggr och då åker man ju ändå inte som varken köpare eller säljare och besiktigar en häst man tror det är fel på….

   Svara
 2. S

  Åkte 35 mil för att besiktiga och hämta hem häst på samma gång. Häst visade sig vara halt. Åkte hem igen med tom transport. Kul sätt att spendera en semesterdag på… hästen i fråga gick igenom besiktning en månad senare men då fick han åka lastbil med transportör till mig.

  Svara
   • S

    Sant, det fick (eller fick och fick förresten…) jag! 🙂 Men det visste jag inte när vi satte oss i bilen hem… eller när jag ringde stallägaren och berättade att det inte kom nån häst den dagen.

    Svara
    • Birgitta

     Nä din hemresa kan inte ha varit rolig!

     Och tänk då min vän som velat köpa 2 hästar som inte klarat en ombesiktning!

     Svara
  • Birgitta

   Instämmer. Kunde aldrig tro det skulle vara så drygt och då tycker jag ändå att min vän varit väldigt ”o-kräsen”.

   Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>