4 kommentarer Skriv kommentar

 1. Ingela

  Har också alltid varit nöjd när jag fixat ”snacks” och sysselsättning till mina hästar när det är tråkig vinterhage. Men ett litet varningens finger…. För många år sedan hade vi ett helt stort träd fällt i hagen. Det hade varit dött några år (då hästarna gnagt av bark på det mesans det växte). Trädet hade väl legat i hagen någon vecka, snö, vinter och kallt, jag var glad att hästarna hade sysselsättning med att knapra på stammen, när de inte kunde gå runt och gnaga gammalt gräs som de gör,en del när det är barmark i sin stora hage. En dag drabbades en av hästarna av kolik, så svår att det krävdes buköppning. Veterinären berättade att hela tarmen var fylld av något märkligt…. (Bark, förstod ju jag.) Om det var för att det dracks för lite, att det var så mycket bark flera dagar i sträck eller på att det faktiskt var gammal riktigt träig trädstamsbark det vet man ju inte. Kanske en kombination. Så grenar och sly låter säkrare, mina får inte längre tillgång till hela stora stammar längre.

  Svara
  • Birgitta

   Det låter ju inte helt osannolikt tänker jag?

   Vicke och Leon får dels begränsat med grenar och dels är den barken fortfarande grön och ser liksom färsk ut.

   Svara
 2. Ingela

  Jag har ingen koll på näringsvärde eller så. Men jag tror absolut att det är ett bra och naturligt tillskott att knapra kvistar och skott och lite bark. En del påstår ju att det kan hålla borta tarmparasiter hos hästar som regelbundet går och får mumsa barrträd…

  Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>