Mot pensionen

Nu ”vet” jag ju att många av mina bloggläsare är vuxna och inte barn och ungdomar men frågan kanske tycks konstig ändå fast jag ställer den ändå (eftersom jag själv har funderar på den):

Har ni alls funderat på när ni vill gå i pension?

På ”utsatt” tid (65), tidigare eller rent av senare?

För egen del kommer jag, som det ser ut idag, att försöka gå tidigare och att jobba till tex 70 som en del gör nu hoppas jag vid Gud att jag inte ska känna mig tvingad till.

Hör hur en del resonerar; de känner att de inte har råd att gå i pension när man kan och det är väldigt ledsamt tycker jag.

Själv vill jag hinna njuta av ålderdomen utan jobb, man vet ju aldrig hur länge man får vara frisk och ”pigg”.

Och att leva för jobbet har jag aldrig gjort och vet väl att man är väldigt utbytbar och att ingen tackar en om man skulle slita ut sig.

Så; hur tänker ni?

12 kommentarer Skriv kommentar

  1. M.n

    För att få ut anständig pension kommer jag att behövs jobba tills jag är 65år. Trots att jag är gift relativt bra. Men det handlar om min självkänsla

    Svara
  2. Dressyrtant

    Vill gå redan vid 55. Ekonomiskt går inte det men kanske vid 60. Längtar efter att bara vara. Har ju aldrig varit hemma då jag inte har barn. Jag vet att det inte bara är att vara… Att ha möjligheten att inte jobba vore underbart även om jag gillar mitt jobb. Känner dock att jag blir äldre och tröttare.

    Svara
  3. LenaB

    Vill inte heller jobba tills jag är 70 eller däröver, men ekonomin får väl avgöra, samt hur ”pigg och frisk” man är när man närmar sig 65. Jag har ju både varit hemma med barn samt att jag inte jobbar heltid längre så jag skulle antagligen behöva jobba en bra bit över 65…

    Svara
  4. JohannaB

    Svårt att räkna ännu, via minpension.se kan man ju få en prognos men det är ju mycket beroende på dels vilken standard man vill ha som pensionär (hur mycket mindre pengar i månaden man klarar sig på) men också hur pengavärdet består. 100 kr idag är kanske (troligen) inte värt lika mycket som 100 kr om 20 år 😉 så hur mycket pengar behöver jag då?

    Svara
  5. ÅsaT

    Jag har varit på banken och gått igenom minpension.se med ”min” bankman, och efter det känner jag mig mycket tryggare så det kan jag rekommendera.. 🙂 Jag ska också försöka gå några år tidigare, älskar mitt jobb men skulle inte ha några problem att fylla mina dagar utan det… Är 47 nu så snart kan jag ju börja räkna ner….

    Svara
  6. Bodil

    Tänker absolut inte jobba längre än jag behöver! Tänker att jag ska jobba deltid när jag fyller 60 och sedan gå vid 63.

    Svara
  7. Anna

    Nu har jag många år kvar till pension så jag kanske hinner ändra mig på vägen men jag älskar mitt jobb och vill – som jag känner nu – aldrig sluta helt. Tror att det är ganska vanligt inom akademin, det är ju inte ett slitsamt arbete (fysiskt) och man har en väldig passion för det man gör. Får jag bara vara frisk så kan jag tänka mig att arbeta åtminstone deltid tills de kör ut mig eller jag inte klarar att stappla till jobbet längre.

    Svara
  8. Trasselkvast

    Jag ska sluta jobba så snart jag bara kan (helst igår), får gifta mig rikt helt enkelt… är eventuellt inne på fel spår då med alla hantverkare.

    Svara
  9. Lee

    Kommer inte jobba en dag längre än jag måste…. men måste nog till 65 iaf….

    Svara
  10. Titti

    Vid 65! Kanske gå in och ”konsulta” lite då och då för att dryga ut pensionen kanske. Hoppas bara jag orkar rida fortfarande;)!!

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>