Namnskyltar- ute?

När jag köpte min första häst var det i alla fall på ridskolan väldigt vanligt att de privatägda hästarna hade ”riktiga” namnskyltar- det fanns en hästägare som gjorde dom för hand på en masonitskiva vill jag minnas. Även alla lektionshästar hade dessa skyltar.

Det fanns även skyltar i hårdplast som man kunde beställa på olika mässor tex.

Idag inbillar jag mig att det är ovanligare med namnskyltar men det kanske bara är just inbillning eftersom tex ingen på min anläggning (över 25 hästar) har det? Själv har jag bara plastat in en egenhändigt tillverkad skylt på ett A4-papper (gjorde den på datorn på jobbet för några år sedan, se bild).

Hur är det hos er? Har ni namnskyltar? Har alla i stallet likadana (tveklöst snyggast om ni frågar mig) eller är det lite blandad kompott?

24 kommentarer Skriv kommentar

  1. Lee

    Självklart har alla namnskyltar! Dock inte likadana. De på bilden är ju urtråkiga….Trodde faktiskt de flesta stall hade namnskyltar, undantaget små ”hemmastall” och träninings-/försäljningsstall.

    Svara
  2. Trasselkvast

    Vi har alla lika (får dem av stallägaren när vi flyttar in), och de är svarta och mkt stilrena. Säger ändå något om kvaliteten på stallet tycker jag.

    Svara
  3. Carina

    Jag är ensam om att ha en namnskylt på vår anläggning där jag står nu. I förra stallet så hade alla hästar snygga skyltar. Lite trist men det verkar som det är lite olika på olika ställen.

    Svara
    • Birgitta

      Kanske är det liiite så att man ”följer strömmen” och gör som det redan görs på ens anläggning och har ingen namnskylt så skaffar man ingen själv heller?

      Svara
  4. Rackemarie

    Vi har inga namnskyltar i vårt stall då stallägaren inte vill ha diverse hål i väggar och boxdörrar. Inte heller tillåtet att sätta upp plaketter o dyl. Finns foderskylter dock, men dessa är det ingen som använder. Till förra stallet beställde jag en skitsnygg i metall, men bryr mig inte så mycket om det finns skylt eller inte;)

    Svara
  5. LenaB

    I stallet är det mest foderstatsskyltarna med hästens namn på, jag har till de senaste hästarna bara printat ut egna där jag även skriver ner vilken service hästen har (typ insläpp, täcke på/av mm) för att underlätta för personalen, printar också ner mina telefonnummer så att de snabbt kan få tag på mig ifall det är ngt med hästen (är lite lätt skadad efter att ha haft kolikhäst…).

    Svara
  6. Caroline

    Hej du får gärna ta bort min bild! Antar att du har hittat den på min blogg?

    Svara
      • Caroline

        Google är ingen bildkälla, om du får upp en bild så ser du alltid vart du tar den ifrån, bara ett tips
        Ha det gott

        Svara
  7. CeciliaL

    Har alltid tyckt namnskyltar är litet ridskolestuk för på privatstall vet ju alla vilken häst som är vilken. Har även sett dem på stora stuterier etc. Nu har jag inte stått på enorma anläggningar med stor omsättning och en massa personal som kanske behöver veta namnen, men allmänt brukar man inte ha namnskylt här på inhyrningsstall, fast en del har det hemma. Vi har bara en, som vi fick med Ginger när vi köpte honom. Fast han står sällan på box, så den är litet meningslös! 🙂
    En grej jag tycker är mysko är att ni har härstamning och födelseår med – det är ju inte av intresse för någon, annat än på ett stuteri då. Vår enda namnskylt står det rätt och slätt ”Ginger” på!

    Svara
    • Birgitta

      Fast jag tycker det är intressant att veta både härstamning och ålder på stallkamraters hästar och hästar jag besöker i andra stall.

      Svara
      • CeciliaL

        Sällan jag känner till föräldrarna, det finns ju såååå himla många olika raser och korsningar liksom. Men det är klart, om det mest är svenska halvblod så kanske man kan ha litet mera koll.

        Svara
    • S

      Härstamning/ursprung och födelseår är jätteintressant för många.
      Det är väl inte heller helt säkert att alla som rör sig i ett privatstall vet vilken häst som är vilken eller bor i vilken box.

      Svara
        • Birgitta

          Kan inte riktigt förklara varför jag tycker det är intressant, kanske är det min allmänna nyfikenhet bara för jag anser mig över lag vara ointresserad av avel och härstamningar är nästan det sista jag har brytt mig om när jag har letat och köpt häst.

          Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>