Jag är bra på…..

Självförtroende är bra!

Som jag misstänkte var det fler än jag som har svårt för att berömma sig själv vilket gårdagens inlägg visade.

Jag tänkte därför att vi skulle göra en liten övning idag och berätta för varandra vad vi är bra på- i ”hästlivet” eller vårt vardags/jobbliv.

Om jag ska börja så tycker jag att jag i arbetslivet är bra på att ha struktur, planera och fullfölja det jag åtagit mig. Jag har dessutom en oerhört stor arbetskapacitet.

På hästfronten är jag duktig på att lasta hästar och också på ”vardagshantering”- inga ouppfostrade drumlar hos mig inte 🙂 !

Och nu vill jag som sagt veta vad ni är bra på!

Behövde ni tänka efter länge för att kunna svara eller vet ni direkt vad som är era styrkor?

7 kommentarer Skriv kommentar

  1. Trasselkvast

    Jag är snabb som få på jobbet och mycket duktig på att se helhet och prioritera. Inom ridningen är jag duktig på att läsa hästar, och förvånas ofta över saker som händer andra människor som jag såg komma på mils avstånd (inte alltid man hinner varna dock).

    Frågan är fel ställd till mig, jag tycker jag är bra på det mesta faktiskt och är inte så intresserad av jante…

    Svara
  2. M

    Kul grej!

    Vardags/jobbliv: jag är intelligent, läser av situationer och människor snabbt, arbetar bra under tidspress och är en tydlig ledare. Har ett gott självförtroende och en självkänsla vilket jag skulle vilja föra över mer till ridningen.

    Hästliv: Jag rider enbart på känsla (det där är faktiskt lite av en svaghet för jag kan inte återberätta eller förklara det jag gör) vilket har gjort mig till en skicklig ryttare på känsliga/heta hästar. Även de svåraste hästarna som fått dåliga upplevelser för människor brukar fastna för mig fort, både från marken och på ryggen.

    Svara
  3. Anna

    Jag förstår väldigt snabbt vad som är kärnpunkten i information eller ett nytt problem och är bra på att leta upp och ta till mig mer fakta utifrån det. Det är till stor hjälp på jobbet. Jag är också bra på att tänka logiskt och rationellt och att komma på effektiva lösningar när jag till exempel programmerar.

    I ridningen har jag en god balans och blir aldrig arg eller sur på hästen. Ofta brukar jag vara bra på att plocka fram arbetsviljan i hästen och få den med mig i ridningen.

    Kom nog på vad jag tycker jag är bra på ganska snabbt men vad det är svårt att inte lägga till ”ganska” eller ”jag tror” eller ”även om andra är bättre”.

    Svara
  4. Cristel

    På jobbet är jag bra på att prioritera, sätta gränser och vara tydlig. Jag är också bra på att skapa ett trivsamt arbetsklimat.

    Privat är jag hjälpsam, ställer upp om jag kan och är väldigt bra på att bevara hemligheter.

    Med hästar är jag bra på att få dem modiga och starka. De uppför sig artigt och ordentligt och mina hästar blir alltid glada och vågar uttrycka sina åsikter. (Utan att kräva att de ska få som de vill)

    Vad svårt det är att inte nedvärdera vad jag är bra på!

    Svara
  5. Manda Stillnert

    I privatlivet & jobblivet är jag väldigt ordningsam, lätt för att lära & kommer alltid i tid vilket jag tycker är bra egenskaper 😉
    Vad de gäller hästar – bra på att läsa av, villig att pröva nya vägar för allt är inte svart eller vitt, mina hästar är dessutom väldigt väluppfostrade och vet hur man ska uppföra sig 😉

    Svara
  6. Lisa

    Med hästarna är jag väldigt noga. Alltså alltfrån vardagshanteringen som du skriver om (”dina hästar är så snälla” får jag ofta höra, men nej, de är hästar med envis matte ;)), till utrustning, omskötsel och ridning. Analysera och tänka på varför. Jag är bra på att variera hästens arbete. Jag är bra på att anpass amin ridning, alltså att rida olika slags hästar och få dem att trivas med mig.

    Alltså GUD vad svårt att inte skriva ”men jag är mindre bra på…” efter varje grej!

    Svara
  7. Birgitta

    Verkligen intressant och inspirerande att läsa era svar och dom fick mig att komma på fler saker jag själv är bra på (jag tycker tex att jag tar väldigt bra hand om mina djur).

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>