Köpa billigt- sälja dyrt

En samvetsfråga måhända:

Om ni köpte en sak väldigt billigt på tex en rea eller outlet; skulle ni kunna tänka er att sälja den för mer än vad ni själv har betalat?

Varför/ varför inte?

Vill man handla billigt ska man definitivt åka till Ullared om man inte bor för långt bort.

Inte ovanligt att jag ser saker annonseras ut på nätet av privatpersoner till ett avsevärt dyrare pris än vad grejerna kostar där…

4 kommentarer Skriv kommentar

  1. Anna

    Nja… alltså om jag skall köpa något av någon och det är en helt ny vara så skulle jag vilja se kvitton så självklart skulle jag i min tur visa upp kvitton om jag var säljaren (säljer inte grejer på annons om jag kan undvika det för det är så mycket jobb).

    Beroende på omständigheterna tycker jag inte alltid att det behöver vara direkt omoraliskt men jag skulle som sagt inte själv göra så.

    Svara
  2. CeciliaL

    Fattar inte riktigt frågan – en sak är värd vad någon vill betala och jag skulle inte förvänta mig att se eller visa kvitto, utan skulle sälja som ”BNWT” (brand new with tags). Vad jag betalade har inte med saken att göra. Det är väl upp till köparen att bestämma vad hen hat lust att betala, jag tvingar ingen att köpa. De kan ju pruta om de vill!

    Svara
  3. Birgitta

    Jag sålde för ett tag sedan 40 kilo foder som jag själv hade köpt på en outlet till ca 1/3-del av ordinarie pris (med många månaders hållbarhet) enbart för att Vicke vägrade äta det.

    Hade troligen kunnat sälja fodret för mer än vad jag själv betalade men det hade känts som att jag hade lurats på något sätt…

    Svara
  4. Jessika

    Det känns fel att köpa produkten till nedsatt pris med avsikt att timman efter sälja den dyrare – som att göra det med ett vinstdrivande syfte. Men råkar man köpa något som visar sig inte passa och sedan måste sälja det så känns det annorlunda, då är det något som händer någon enstaka gång kanske. Har man då köpt saken till kraftigt reducerat pris och känner för att lägga på lite men så att det fortfarande ligger under ordinarie pris så ser jag inget fel i det. Själv brukar jag alltid söka efter rea i webbutiker och jämföra med privatpersoners annonser, många tar ett alldeles för högt pris för saker som kanske redan ligger ute till reapris i butiker. Det är ju upp till dem och det är egentligen inget fel i det, men jag vill inte gå på det.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>