Påverkas ni?

Idag undrar jag om ni påverkas av hur andra hästägare i ert stall klär sig eller vilken utrustning de har till sina hästar?

Kan ni ibland känna att ”så här kan jag inte se ut i stallet”?

Märker ni av någon ”prylhets”?

Påverkas ni kanske mer av tex sociala medier och framför allt bloggar?

Jag rider väldigt ofta ensam och träffar oftast inte mer än möjligen 1 hästägare / dag i stallet till vardags så jag har dålig koll på hur andra klär sig och påverkas varken av detta eller tex olika bloggar.

Visst kan jag ibland se något snyggt på andra- både IRL och på nätet som jag själv blir inspirerad att köpa men jag tänker liksom aldrig på vem som kan se mig till vardags och klär mig därefter.

Samma sak med hästens utrustning- jag har haft samma smak i många år och har vad jag skulle säga traditionell utrustning utan vare sig speciella bett, benskydd eller schabrak i ”udda” färger.

Inget för mig 🙂 !

6 kommentarer Skriv kommentar

  1. Frida

    Jo lite påverkad kan jag bli. Har ju stallet hemma men åker ju och tränar osv. Ser jag ngt snyggt som ngn har så kan jag få ”ha begär” och jag tycker det är roligt med snygga grejor både till mig och hästen. Däremot har sedan många år släppt pressen på att man ska se ut på ett visst sätt eller ha ett visst märke. Jag kan förstå de som blir påverkade och känner det som ett krav men jag tycker nog också att lite grann får man själv ansvara för att hur man hanterar det, det går ju inte att hindra andra från att köpa vissa saker osv. Tycker det kan vara ett problem med ungdomar som kanske är mer lättpåverkade och känner större press på att passa in. Men det återspeglar nog tyvärr hela samhället, hetsen är stor nu vad gäller allt! Man ska vara smal, vältränad, ha ett bra jobb, framgångar, fint hem osv osv. Självklart kan ingen leva upp till allt det.

    Svara
  2. Sanna

    Jag blir nog lite påverkad tror jag, på utrustningsfronten… Det är något inom mig som tycker det är liiiite roligt att ha dyra prylar. Tur att jag är smålänning i grunden och står emot, oftast. 😉 Kläder och så brydde jag mig mer om när jag var yngre. Nu skiter jag fullständigt i det, ibland (när jag inte ska rida) åker jag till stallet i mjukisar och skitiga skor, orkar inte klä upp mig för någon annans skull. 🙂

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>