Dessa bildbomber

Är det bara jag som är så trött på alla bildbomber som många bloggar är överfulla av?

Jag är ju av åsikten att det främst är man själv som kan se ”hur många bilder som helst” av den egna hästen men jag kanske har fel?

Andra bloggläsare tycker kanske att det är fint/ roligt/ inspirerande att se 10 bilder per inlägg där hästen har intagit i princip samma pose?

Själv scrollar jag bara förbi och då kan man ju tycka att det är ett i-landsproblem fast någon faktiskt har både bemödat sig att ta bilderna och att lägga in dom- helt i onödan måhända?

10 kommentarer Skriv kommentar

  1. Caroline och unghästen Stina

    Håller med. Det enda bildbomber genererar hos mig är träningsvärk i scrollfingret 😉 Ibland laddas det tillochmed upp flera bildbomber, fördelade på olika dagar, från samma ridpass. Snark.

    Svara
  2. Trasselkvast

    Två tre bilder i olika moment och gångarter är bara kul, mer än det scrollar jag bara.

    Svara
  3. Birgitta

    Spekulation:

    Kanske är flera av ”storbloggarna” beroende av sin förvånansvärt stora unga krets (dvs läsarna är barn till skillnad från bloggaren) och för att behålla dessa så använder man bildbomber?

    För det måste ju finnas någon som gillar dessa bomber och jag har svårt att tro att det är vuxna?

    Vet att frågan kom upp hos en större bloggare för länge sedan och många skrev att de INTE ville se bomber.

    Bloggaren lovade att reducera antalet bilder men det löftet höll inte länge så nu är i alla fall jag tillbaka till scrollandet….

    Svara
    • CeciliaL

      Haller med om att det verkar vara mkt bildbomber. Kanns mest som om att de antingen inte har sa mycket att skriva (kanske for att de uppdaterar bloggen valdigt frekvent?) eller sa ar alla bilderna sa bra att det ar svart att valja – ofta kan man ju sjalv se skillnader pa bilder av sig sjalv och den egna hasten, medans det for andra ter sig som exakt samma bild . I det fall jag gissar du tanker pa sa ar det ju valdigt viktigt for sponsorerna att det finns mycket och bra/skarpa/smickrande bilder som visar upp & promotar produkterna, sa jag gissar att i det fallet ar det ren marknadsforing. Visst ar bilderna fina och bra, nar det ar sadana proffsbilder, men litet farre alternativt att de visade litet *olika* saker vore mycket roligare. Fast jag stor mig inte sa mycket pa det, och blir ofta frestad att kopa saker baserat pa sana dar ursnygga bilder! (apropa ett inlagg du skrev haromdan – jag blir mera inspirerad av snygga bilder/reportage an av vad folk har pa sig i stallet/pa tavlingar).

      Svara
  4. Manda Stillnert

    Hm kluven där men en blogg som jag gillar bilderna på är Linn Strelin. Hon är duktig på att få till fina bilder från olika sammanhang. Men de flesta bildbomber skrollar jag bara förbi om jag ska vara ärlig..

    Svara
  5. Birgitta

    Sedan ska jag kanske förtydliga att jag inte är emot alla former av bildbomber.

    Jag är ju ganska nyfiken av mig så tex bilder på folks stall och hem hade jag kunnat se väldigt många av.

    Men när samma person tar hur många bilder som helst på samma häst, i samma ridhus, ridandes samma rörelser i måååånader- DÅ scrollar jag.

    Svara
  6. Frida

    Bilder är roligt men i lagom mängd. Att lägga ut en riktig bildbomb med i princip samma motiv (oftast från ett ridpass) blir rätt tråkigt för alla utom för bloggaren. Jag kan ju titta på min egen häst i alla möjliga vinklar men andras räcker det ett några stycken. En blogg helt utan bilder är inte heller så kul men om inläggen är intressanta så föredrar jag det. Jag tror att en del lägger ut alla dessa bilder för att de har lite svårt att komma på ämnen att skriva om.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>