Perfekt Internethjälp

Som ni kanske vet är jag ett stort fan av Internet och nedan följer en riktig ”solskenshistoria” om hur man kan använda sig av detta:

Jag har ett tag nu velat köpa en ny tävlingsridjacka då den jag har är flera år gammal och dessutom köpt begagnad.

Ridjackor går ju inte att tvätta i några högre temperaturer och jag har svettats rejält i min några gånger så det kändes som att det var dags att byta ut den.

Eftersom jag under alla år jag tävlat även har tappat X knappar på mina jackor så ville jag att min nya jacka skulle ha någon form av dragkedja i stället.

Planen var att åka till olika ridsportbutiker i Malmö och kolla efter utbudet men innan jag gjorde detta rekade jag på butikernas hemsidor.

Insåg att det verkade vara tunnsått med ridjackor med dragkedja och kom på att jag ju kunde ställa en fråga på ett dressyrforum på Facebook.

Sagt och gjort; sent i söndagskväll efterlyste jag ridjackor med dragkedja och fick inom några minuter 2 tips.

Det ena tipset gjorde att jag direkt googlade på föreslaget märke (Bocaj) och redan den första internetaffären jag kollade på hade rea på just dessa ridjackor?!?!?

Eftersom jackan var nersatt från runt 1000:– till 400:– inklusive frakt vågade jag faktiskt göra en beställning på vinst och förlust (tycker det kan vara svårt med storlekar på kläder) och redan vid lunchtid på tisdagen kom min jacka.

Satt som en smäck dessutom så jag vet inte hur jag hade kunnat genomföra en smidigare affär faktiskt???

Jag slapp åka till Malmö och prova jackor i olika butiker, jag fick hem jackan inom 2 dagar och den kostade dessutom låååångt under vad jag hade budgeterat.

11 kommentarer Skriv kommentar

 1. Lee

  Då känner man sig nöjd! Både för rean och att slippa ”åka runt”. Älskar nätshopping! Kavajen var riktigt snygg också!

  Svara
  • Birgitta

   Ja till det priset kunde jag inte vara mer nöjd!

   Att hitta snygga ridjackor för runt 4.000:- verkar lätt men det finns inte på min karta att lägga så mycket på ett plagg.

   Läste nyligen om en bloggare som tävlar MSV C som har 3 ridjackor för sammanlagt 20.000- det skulle jag som sagt aldrig lägga.

   Svara
   • CeciliaL

    20t Kr pa 3 jackor?! Josses, det later litet galet, tycker jag! OK, om man ar proffs och har jackorna pa sig varendaste vecka och behover en reservjacka om nan hast dragglar pa en av dem, men for vanlig hobbyryttare later det litet overdrivet? Daremot skulle jag absolut unna mig en jacka for £200 om jag tavlade sa himla ofta som du gor, och du har ju plaggen i aratal ocksa, sa ’cost per wear’ blir ju inte hog!

    Svara
     • CeciliaL

      Later rimligt! Vad ska du kopa for pengarna du sparade!? 😀

     • Birgitta

      Har inget jag behöver precis så pengarna kommer inte att gå till något särskilt.

      Det dyker ju dock alltid upp oväntade utgifter enligt min erfarenhet så ett rejält sparkonto är ett måste…

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>