Lätt(are) toalett

Handen på hjärtat; hur många av er hade gissat rätt på vad bilden föreställer 🙂 ?

För att inte hålla er i fortsatt spänning kan jag redan nu avslöja att bilden visar den avslutande kiss-strålen när Vicke pinkade i en hink igår efter hagintaget (jag hann inte få fram kameran tidigare).

Detta är alltså mitt senaste projekt; att få Vicks att kissa i en hink i stället för i halmen och ärligt talat går det väldigt bra.

Han störs inte det minsta av att man står med en hink under hans mage och det gäller ”bara” att veta NÄR han ska kissa vilket i hans fall sker när han kommer in från hagen.

Med tanke på att han ibland kissar upp till 5 liter då tycker jag absolut att det är värt ”besväret”- det tar inte ens en minut och boxen blir ju torrare av att slippa denna mängd urin.

Sedan kommer jag ju inte att stå och bevaka Vicke maniskt tills han kissar men är jag på plats med hinken så….

Vi hade för övrigt en inackorderad häst i stallet tidigare som i princip alltid kissade i spann (en gång om dagen i alla fall) och inte heller denna häst tyckte att detta var något konstigt.

9 kommentarer Skriv kommentar

   • CeciliaL

    Funkar definitivt på ston oxå, sett med egna ögon. Man kan lägga litet halm i botten av hinken så skvätter det mindre. Och om man visslar varje gång de pinkar kan man lära dem att göra det på kommando (då går pulsen ner ca 5 slag, vilket ju är relevant i min sport!).

    Svara
 1. Anonym

  Jag använder en sådan där svart ”bajsplockarskopa” och min häst bryr sig inte heller när jag sticker in den under magen på honom. (Långt och bra handtag på den! 😉 )
  Han kissar i princip alltid när han kommer in från hagen, så det är inga problem att ”tajma” det.

  Svara
 2. Lisa

  Min ska alltid kissa i stallgången efter vi har ridit. VARFÖR?!?! Så jag har alltid pissehinken framme 🙂 Min hovslagare höll på att skratta ihjäl sig när hon såg det men hellre det än kiss i hela stallet! 🙂

  Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>