Tisdag- ett uppfyllt mål

Kan knappt fatta det men i morse gick jag av mitt sista pass innan semestern!

Efter lite sömn och en god utelunch med min älskling åkte Vicke och jag till Olof där jag fick se historia skapas som jag så skämtsamt uttryckte det.

Olof gjorde nämligen 15 byten i varje (en Grand Prix-rörelse)  och jag fortsatte att skoja med honom genom att säga ” nu kan du hoppa av- årets mål är uppfyllt”!

Jag sa ju till Olof i början av året att ett mål skulle vara att han gjorde just 15 byten i varje och nu har han alltså gjort det!

Jag vet att några ifrågasätter varför vi lägger tid på detta med en häst som är vääääldigt långt från att göra dessa byten med sin egen ägare men till vårt försvar…nej förresten försvar är fel ord för det finns inget att försvara men kanske förtydliga så kan jag säga att Olof tränar på byten i varje kanske 3 gånger per månad och då ca 5 minuter per gång så det är knappast något som vi fokuserar på.

Men jag tycker absolut att det är skitcoolt och jag är mycket stolt- just delvis också för att det uppnåtts med så lite nerlagd träning.

Det finns så mycket annat vi behöver träna på så detta är bara lite grädde på moset men å vad gott det smakar ha ha ha!

11 kommentarer Skriv kommentar

 1. Anna

  Wihoo! Häftigt! Duktiga Vicke (och ryttarna med). Förstår precis varför du väljer att satsa pengar och tid på att få en så välutbildad häst som möjligt, det måste vara jätteroligt att se utvecklingen och om Vicke råkar ”springa om dig” så är det väl bara bra egentligen? Sedan hur duktig Olof än är så måste ju din vardagsridning ha en stor betydelse också för att Olof skall kunna vidareutbilda snarare än bara underhålla.

  Svara
 2. Ruth

  Det kan väl aldrig vara fel att utbilda hästen så långt det går. Och att ta hjälp av en duktig ryttare är bara smart

  Svara
  • Birgitta

   Håller med!

   Inget man behöver göra om man inte vill av olika anledningar men absolut inget man heller ångrar OM man gör det och det blir bra tror jag.

   Sedan har jag ju lyxen att både ha råd att få hjälp och ha en bra ryttare som vill ge av sin tid och kunskap på nära håll.

   Jag hade i ärlighetens namn inte legat och kört i timmar för detta- inte på min nuvarande nivå. Men en jätterolig bonus så länge det funkar!

   Svara
 3. M

  Grattis – vad häftigt att årets mål redan är uppfyllt!

  Är det vanligt att inom dressyren att man inte har vet-wrap/gummi eller liknande runt kedjan på stångbettet?

  Svara
  • Birgitta

   ETT av årets mål är uppfyllda- jag har 2-3 för egen del med Vicke som vi får se om jag lyckas nå.

   Har ingen aning om hur vanligt det är med skydd för kedjan- min sitter så löst så det behövs inte tycker jag.

   Såg faktiskt ett ekipage i lördags där det såg ut som att kedjan satt jättehårt och tungan SÅG lite ”halvblå” ut men jag kan ha inbillat mig.

   Svara
   • M

    Sorry, läste för snabbt och missade att ett (1) mål var uppfyllt! Alltid roligt att ha en välskolad häst som Vicke är.

    Det är ganska lätt att sätta kedjan för hårt om man kollar på hur den sitter i stallgången i jämförelse när hästen arbetar. Jag hoppas att du inbillat dig, men tyvärr är nog så inte fallet…

    Svara
  • Birgitta

   Exakt!

   Och jag tänkte faktiskt på det igår: att om Vicke hade verkat ha svårt för att lära sig just byten i varje så hade jag INTE liksom ”sörjt” detta eftersom mitt mål inte är att rida svår klass.

   Nu är det liksom bara en stor bonus som dessutom höjer hästens värde enormt om jag vill sälja honom vilket jag verkligen inte vill.

   Svara
   • Linda

    Varför har du inte som mål att rida svår klass? Du har en häst som ju uppenbarligen har talang för de svårare rörelserna :). Jag hade aldrig kunnat drömma om att jag skulle rida svår klass. När jag köpte min häst som 2-åring för 12 år sedan var min ambition att rida Msv B. Men i takt med att jag utbildat honom och han visade talang för de svårare sakerna och med en tränare som såg potentialen hos min häst (och mig också för den delen ;)) så har vi så sakteliga klättrat uppåt i klasserna. Nu har vi provat på piaff- och passageklasser några gånger och det är SÅ roligt! Det är blygsamma resultat så här i början (jag är mäkta nervös och spänd..) men det kommer att bli bättre med mer rutin.
    Jag tycker absolut du ska sikta högre! Du har ju hjälp av en skicklig ryttare/tränare så varför inte :)?

    Svara
    • Birgitta

     Jag tycker att det är viktigt att man sätter realistiska mål- annars blir man (eller i slla fall jag) bara besviken om man aldrig kommer dit.

     Jag tycker redan efter snart 4 år med Vicke att det har tagit längre tid att komma där vi är nu än vad jag trodde det skulle ta när jag köpte honom, pga mig så klart- inte hästen.

     Klart att det hade varit kul att rida svår klass men jag vill börja med att sträva mot MSV A och göra det utan att det känns pinsamt dåligt- sedan får vi se.

     Att Vicke med en skickligare ryttare kan gå svår dressyr i framtiden är jag rätt så säker på men som sagt är det inte det som är min strävan. I så fall kunde jag låtit Olof börja tävla honom för ett bra tag sedan.

     Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>