Sommaren hitills

Jag tycker att många har klagat på sommaren hitills- bristen på sol och värme då.

Och med tanke på att vi i Skåne inte har haft någon ”bra” (varm och solig) vår heller har jag en teori om att många kommer att deppa ihop under hösten och vintern- vi ”behöver” ovan.

Själv har jag ett resmål bokat i månadsskiftet november/ december och hoppas så klart att inget gör så att den resan inte blir av och bara VETSKAPEN om resan gör det liksom lättare samt givetvis att vi fick en vecka i Kroatien med sol och bad i överflöd.

Det står man sig massor på plus någon dags solande i Sverige.

Sedan är jag lite ”dubbel” i det här med för varmt väder för länge.

För då blir det jobbigare att rida, marken blir stenhård och insekterna många. Inte lätt det där….

Men jag undrar hur ni har upplevt sommaren hitills?

Hiss eller diss?

Har ni kunnat göra det ni ville och planerade?

Läste tex om en ensamstående mamma som fick åka hem från en sommarstuga i förtid- hennes lille son hade inte tillräckligt utbyte av att vara ”fast” där utan tv och med dåligt väder ute- det måste ha känts himla trist.

Men hur har ni det så här långt?

 

Underbar semester!

14 kommentarer Skriv kommentar

  1. Frida

    Jag gillar inte när det är jättevarmt, mest hatar jag sån riktigt klibbig värme som det blir ibland när allt känns fuktigt och man bara väntar på åskan. I år har det varit en riktigt skön och lagom värme tycker jag, lite för många regniga dagar kanske men det är ju mkt kvar av sommaren. 20º ungefär passar mig perfekt. Bäst gillar jag sensommar och en fin solig höst med hög luft och sol. Så jag klagar inte på sommaren i år…

    Svara
    • DRESSYRLIV

      Kunde inte sagt det där bttre själv! Håller med i allt. Förr om åren åkte jag till extremvärme mitt i sommaren men jag tycker det är förkastligt med sådan värme nu för tiden haha. Tycker man är helt strandsatt i värmen. Blev mycket mer värmekänslig efter att jag fått barn 🙂

      Svara
  2. Dressyrtant

    I Göteborg har vi haft en bra sommar. Nästan inget regn, en del blåst men framför allt en behaglig temperatur runt 20-22 grader hela sommaren.
    Jag klarar inte att pressa i solen längre så jag ger sommaren en tumme upp.

    Svara
  3. Jenny

    Igår regnade det äntligen! I Stockholm är det väldigt torrt, det har inte regnat sedan före midsommar och då var det redan torrt. Det har varit över 20 grader hela tiden så jag betraktar det som en bra sommar.

    Svara
  4. Anna

    Är hemma på semester på västkusten och tycker vädret är toppen. Lite kallt för att bada kanske men jämfört med hemma i Frankrike där det var sådan där tung, klibbig värme med långt över 30 varje dag så är detta vädret perfekt!

    Svara
  5. LenaB

    Alldeles för kallt och regnigt för min smak. Det måste inte vara jättevarmt men 20-25, uppehåll och inte för blåsigt…trist att gå i tjocktröja och regnställ på sommarsemestern.

    Svara
  6. Manda Stillnert

    Nej du sommaren och våren har vart skit i år rent utsagt. Andra året på rad nu som höskörden blivit förbaskat dålig, hade inte oroat mig om jag hade en häst som kunde äta hösilage .. För torrt så allt gräs har dött .. Ingen värme alls och jag behöver en riktigt varm sommar för att orka en lång och trist vinter 😉 Får se hur de kommer se ut i höst/ vinter med studierna för har en resekassad sparad ..

    Svara
  7. Madeleine

    Ganska tråkigt väder i Skåne. Har varit på stranden en gång hittills, hörde att vattnet är 16 grader.
    Men det har varit bra för ridningen

    Svara
    • Birgitta

      Vi var i Höllviken för ungefär em vecka sedan- det var så kallt i vattnet att man nästan fick kramp i fötterna bara av att doppa dom.

      Att bada var det inte tal om.

      Svara
  8. Camilla

    Tycker att det varit en bra ridsommar – inte 100 grader varmt :p Tyvärr har jag inte ridit alls på två månader pga skadad häst och medföljande tvist med säljare, men för alla andra så har det sett ut att vara mer gynnsamt väder.
    Själv har jag flängt runt på semestern, Falsterbo hela den veckan (där det badades hela 2ggr!) och sen hem fyra dagar innan jag åkte till Skottland en vecka. Inga solsemestrar direkt men bra ändå.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>