Lite djur på Kap Verde

Precis som på Gran Canaria där vi var förra vintern finns det en del katter på hotellområdet.

De är halvskygga, går att klappa om man anstränger sig lite och ser ok ut om än lite tunna.

Jag brukar undvika att titta på hästar på mina resmål- skulle de vara illa skötta, magra osv blir jag bara illa berörd utan möjlighet att påverka.

Men dessa hästar såg helt ok ut, den främsta är 22 år gammal och den bakom är en 15-årig angloarab.

Visst är det varmt för dom att stå i solen men det fläktar och jag såg ingen som ville rida så förhoppningsvis får de inte jobba för hårt.

Vi ska kolla på fler djur framöver är det tänkt- får hoppas vi har bättre tur än på vårt delfinsafari på Gran Canaria där det utlovades 97 % chans att få se delfiner men allt vi såg på 3 timmar var en fiskmås 🙂 !

3 kommentarer Skriv kommentar

  1. Linda Ferne

    Jag var på Kanarieöarna för många år sedan.. hittade en broschyr om uteritt till en kaktusdal där man fick se exemplar i blomning… såg vackert ut. Dessutom fick man rida på Äkta spanska hästar! Det hade jag aldrig gjort, så jag bokade en plats. Meen.. visade sig vara travhästar bl.a. från Sverige som föreställdes som Äkta spanska djur.. Några kaktusar såg vi heller inte.. Däremot fyrsprångsgalopp över bokstavligen talat stock, sten, halvbyggda husruiner samt rakt igenom tomatodlingar (som exporterades till Sverige )… och ”ledaren” var en 18 åring som slog sin unghäst på 3 år i huvudet med en grimma hon av någon anledning hade med sig under ritten.. mycket besviken , arg och ifrågasättande blev jag. Låt oss bara säga att nån återbetalning fick jag inte, stannade inte heller på festen efteråt! Hästen jag red ”Nacho” var i hyfsad form, bra skodd, inga sår/skavanker som jag såg , men ändå.. Bad om info på Nacho vad han hette innan, men det fanns inte då papper på hästarna ”försvann” när de landat på Kanarieöarna …

    Svara
  2. Manda Stillnert

    Hästarna ser ändå välmående ut och har passande utrustning, de är mer en många andra hästar har. Var i Bulgarien ett år blev så illa berörd ..

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>