Speciella annonser del 646: konstigt val

Läser en annons där säljaren, som vill sälja en sadel, uppger att den bara är använd ”på träning och tävling”.

Om man med träning menar ”träning för instruktör” undrar jag varför man inte kan använda sadeln även när man rider på egen hand- vill man inte ge hästen de bästa förutsättningarna (sadeln uppges vara jätteskön och är använd på detta vis i 10 år)!?!?!?

Att man har speciella tävlingsstövlar som man inte vill klampa omkring med till vardags kan jag förstå men en tränings och tävlingssadel….skumt….

6 kommentarer Skriv kommentar

 1. Cia

  Det är väl inte så anmärkningsvärt egentligen? Sadeln har uppenbarligen aldrig ridits ut i och har kanske sluppit rispande grenar och dyl? 🙂

  Svara
   • Cia

    Jag tolkade det så att Samma sadel använts till ”träning och tävling” och för mig innebär det att man haft en annan vid uteritter? Jag tränar ju dressyr även utan instruktör. Men antar att det är en tolkningsfråga. Det kan ju såklart vara som du påskiner och då håller jag med att det är ’lite udda’.

    Svara
    • Birgitta

     Absolut kan man tolka det som du skriver fast eftersom säljaren påpekar att sadeln ”bara” är använd på träning och tävling tänkte jag på ”träning för tränare”.

     För om man tävlar i dressyr rider man ju ofta ganska många pass dressyr i veckan, själv eller med tränare och då skulle jag inte använda ordet ”bara”.

     Förr red jag också ut i en annan (hopp)sadel men jag rider max ut 2 ggr i veckan och numera blir det faktiskt dressyrsadeln då också eftersom den är bekvämast.

     Svara
     • Cia

      Om det är en kalvskinnssadel i annonsen så förstår jag formuleringen bättre eftersom en sådan är tämligen rep-känslig. Jag var väldigt nojig över grenar å dyl med en dito så nästa sadel blev i buffel som är lite tåligare.

     • Birgitta

      Usch ja, min Equipe är på tok för känslig i lädret enligt mig.

      Minsta vattendroppe lämnar märke om man inte genast kastar sig av hästen och börjar putsa….

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>