Onsdag- varmt och kallt

Idag är det många som har blivit insnöade runt om i Skåne och jag skänkte en tacksamhetens tanke åt att a) min träning för Olof var igår och b) jag har en rejäl bil med 4-hjulsdrift.

När jag red i ridhuset i förrgår frös jag något fruktansvärt om öronen som hjälmen inte alls skyddade och i morse provade jag därför något annat; jag red i en ”rånarluva” som jag hittade i mina gömmor.

Det kändes verkligen inte optimalt att rida utan hjälm men i valet att åter bli nästan svimfärdig av kyla eller att rida med luva i stället så fick det bli så.

Och med luva och termobyxor hela passet var jag faktiskt riktigt varm trots minus 9 och det blev mycket bra ridning i 50 minuter.

De som läst bloggen länge vet att jag har en ”thing” vad gäller det jag döpt till täckesnarkomani (en överanvändning av täcke utan befogat behov) men i dagens temperatur och med snöstorm fick till och med Vicks gå med ridtäcke hela passet. Detta är väldigt tunt (i fleece) och finns att köpa för en hundring på Gekås.

Efter passet blev det ett fåtal timmar i hagen innan vi tog in alla hästarna på grund av rejäl blåst och rädsla för att rören i stallet skulle frysa.

Molly har rastat sig rejält i snön- hennes ork verkar outsinlig och trots att halva hunden sjönk ner hade hon ork att springa i full fart ganska länge.

4 kommentarer Skriv kommentar

 1. Marie

  Jag har en supertunn hjälmmössa i glansigt material som faktiskt värmer jättebra! Funkar att rida ut med i skånevinter utan att frysa och jag är känslig om öronen. Köpt på gekås. Ett tips bara

  Svara
 2. S

  Har en jättebra fleecemössa som får plats under hjälmen! Hjälmen är ställbar i nacken vilket gör det mkt smidigt att få plats med ngt under.

  Svara
 3. ---

  Hettan mössa för vinterbruk funkar perfekt under både rid- och cykelhjälm (kostar cirka 70 kronor).

  Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>