Torsdag- hovslagarbyte och en fråga

Idag inledde jag dagen med att skritta ut i snålblåst och kyla.

Inte det mest optimala vädret eller underlaget (stenhårt) att rida utomhus i men någon måtta får det vara på ridhusbesöken!

Tillbaka i stallet var det dags för skoning; Vicke skos med 6 max 7 veckors intervaller.

Jag har sedan stallflytten varit tvungen att byta hovslagare då den jag hade i nästan 30 år (slå det rekordet om ni kan 🙂  ) tyckte att det blev för tidsödande att köra för bara en häst.

Men jag har absolut inte gjort något nerköp på grund av bytet- min nuvarande hovis känns superseriös och har hittills gjort ett jättebra jobb så jag är mer än nöjd.

Eftersom hästvärlden är så liten som den är visade det sig dessutom att Olof har samma hovslagare och är lika nöjd han- ett mycket bra betyg.

På tal om hovslagare förresten; hur gör ni för att boka en ny tid hos densamme?

Denna hovslagare ger mig en ny tid i samband med avslutad skoning och det tycker jag verkar vara det bästa för båda parter.

Jag slipper ”jaga” hovslagaren och han slipper en massa förfrågningar per telefon som stör honom i arbetet.

15 kommentarer Skriv kommentar

  1. Maria J

    Trodde det var en självklarhet att man bokade ny tid direkt efter avslutad skolning. Har aldrig varit med om något annat….andra alternativ verkar väldigt opraktiska

    Svara
    • Minstral

      Liten värld du verkar vara i om du tror att saker är en självklarhet för att du gör så. Jag messar hovslagaren ett par veckor innan det är dags.

      Svara
  2. Scilla

    Jag bokar när det behövs. Min hovis resonerar som så att om han skulle boka in direkt efter så kommer typ 70 % ringa och boka om. Min hovis har en fast kundkrets och tar ej in nya kunder vilket gör att han ej har någon vänttid längre än en vecka om man är sent ute.

    Svara
    • Birgitta

      Fast varför skulle så många boka om? Enda anledningen jag kan tänka mig är en tappsko och det kan man tyvärr aldrig gardera sig mot.

      Svara
      • Scilla

        Ja du… barn vab, tandläkartid, jobb, sjukdomar, allt möjligt som folk kan hitta på… Men som sagt jag har inga problem med detta eftersom min hovis alltid har tid för mig och dessutom kör jag inte på helt fasta veckor jag anpassar mig efter hästens hov vissa veckor går det fem veckor andra åtta veckor. Minishettisen har vi inte behövt verka på 12 veckor nu (han har givetvis blivit kollad varje gång hovis varit här men han sliter så himla bra själv nu så det har inte behövts)

        Svara
  3. Anonym

    Skickar sms ngn vecka innan min häst behöver skos. Ibland åker min hovslagare bort och då skickar han alltid sms innan för att kolla av om det ska skos före eller efter resan. Funkar perfekt och han dyker alltid upp som avtalat. Hade förut en hovslagare som alltid bokade nästa skoning direkt när han var här. Men plötsligt efter 5 års samarbete så dök han inte upp, svarade inte heller i telefonen. Har inte sett honom sedan dess….

    Svara
  4. Hille

    Får direkt efter besök ett mail med faktura och ny tid. Får sen påminnelse SMS dagen innan besöket. Mycket smidigt.

    Behöver jag av någon anledning boka om så skickar jag sms. Ringer vid tappsko och då kommer han senast efter någon dag om det inte är hans lediga vecka. Han är alltid ledig var 8e vecka istället för att ta någon längre sammanhängande semester.

    Svara
  5. Anna

    Jag har hovslagare på abonnemang. 6 veckor emellan skoningarna, alltid kl 7 på morgonen så att jag hinner innan jobb. Får sms 1v innan och 1dag innan med påminnelser och info om at hästen ska ha torra ben mm. Jag behöver inte vara med när han skor om jag inte vill.

    Svara
  6. Lee

    Jag behöver inte heller vara med, så jag skickar sms veckan innan så tar han det veckan efter när han kan, oftast tidigt på morgonen. 7-8 veckor mellan.

    Svara
  7. Camilla

    Min hovslagare skriver in mig i sin kalender när det är dags för skoning nästa gång och så hör han av sig via sms på söndagskvällen och frågar vilken dag i veckan som passar bäst, supersmidigt 🙂 Speciellt när man har två som skos med olika intervall 😛

    Svara
  8. Minstral

    Jag tycker det är jättesvårt att boka direkt och ha fasta perioder. Hovarna växer ju olika över året och kan slitas ojämnt mm. Jag bokar när det är dags, någon vecka innan då.

    Svara
  9. Cornelia

    Bokar alltid direkt ny tid efter skoning då min hovis har sitt schema som hon föjer. Hon vill ju också kunna planera sitt liv precis som de flesta vill ha lite framförhållning och få ett schema på jobbet.

    Svara
  10. Frida

    Bokar direkt oftast. Har haft lite olika med andra hovslagare men oftast har jag bokat ny tid direkt i samband med skoning. För mig funkar det bra.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>