Vädrets makter- skåningar, minns ni?

I samband med det senare snöfallet i Skåne nämndes som så ofta ”vintern 1979” då det tydligen kom enorma mängder snö här.

I wouldn’ t know för just den vintern var den enda under min skoltid som jag och min bror var hos våra släktingar i Serbien (annars åkte vi bara dit alla sommarlov).

Så jag missade hela snökaoset och det otroliga är att jag verkar ha missat de flesta (alla?) väderkatastrofer som har ägt rum i Skåne sedan barndomen.

I december 1999 stormade det rejält i Skåne medan det samtidigt snöade i stora delar av hela södra Sverige; även detta missade jag då jag och min dåvarande sambo bara någon timme innan stormen bröt ut satte oss i bilen för att köra till Stockholm varifrån vi skulle flyga till Thailand.

För att göra en lång historia kort missade vi planet pga snöovädret på vägen upp och som sagt var det ”fullt blås” hemma i Malmö.

Minns att min mamma berättade att folk i hennes bostadsområde rastade hundarna i det stora underjordiska garaget- det gick inte att gå ut med djuren i det vädret!

Och jag och exet kom med på ett annat plan till Thailand 1,5 dag senare….

Minns ni den lilla jordbävningen i december 2008?

Då var jag och min fd man på Mallorca och kunde bara läsa om händelsen via nätet och hoppas att ingenting hade hänt med vårt hus (det hade det inte).

Kommer ihåg hur det raljerades över de klena skalven; några publicerade en bild på en omkullvält trädgårdsstol i plast med texten ”never forget” 🙂 🙂  🙂 !

Kommer ni ihåg något av detta?

9 kommentarer Skriv kommentar

  1. Linda

    2008 (jordskalvet) pendlade jag med tåg mellan Malmö och Kristianstad pga. jobb. Mina kolleger, elever (jobbar som lärare) och jag fick stå ut med att tåget ”alltid” var försenat och att jag ”alltid” kom springande med andan i halsen. Den enda dagen på hela terminen som tåget var i tid var den morgonen då skalvet skedde. Jag, och de övriga på tåget, missade allt, vilket mina elever och kolleger tyckte var jätteroligt då jag vid den tidpunkten undervisade i geografi!

    Svara
  2. Anna

    Kommer ihåg skalvet, jag bodde i Lund då och jag minns att jag vaknade av att katten fick ett ryck och rusade in under soffan. Några sekunder senare började det skaka… Och jag minns att en kollega berättade att hans fru hade vaknat och ilsket fräst ”Vad f-n håller du på med nu då!”

    Svara
  3. DRESSYRLIV

    Minns verkligen Gudrun och minns det brutala regnandet för ett par år sedan då halva Malmö låg under vatten ;o) Var dock inte hemma när jordbävningen ägde rum.

    Helt off topic, men Anna – vilken fruktansvärt trist attityd din kollegas fru hade 😮

    Svara
    • Scilla

      Haha fast du har ju ingen aning om hennes man brukar störa henne med tex snarkningar el div sömngång… Om man blir väckt ex antal gånger per natt så lovar jag dig att ”trist attityd” kommer med paketet… /Säger hon som ej heller tänker på sin attityd när hon blir väckt x antal gånger per natt..

      Svara
      • DRESSYRLIV

        Förvisso har jag inte det 😉 Jag har små barn hemma och blir väckt hur många gånger som helst vissa nätter. Inte har jag någon trist attityd mot varken man eller barn för det. Att ha trist attityd mot varandra måste vara ett av de största hoten mot relationer (anser jag). Hade jag blivit väckt x antal gånger per natt och blivit vansinnig av detta så hade jag gjort något åt saken 🙂 Typ chambre separé eller något annat fiffigt.

        Svara
        • Birgitta

          Kloka ord Liv.

          Ju äldre man blir desto mer inser man vad som är värt att lägga energi på i ett förhållande och inte.

          Jag ryser ibland när jag hör hur par pratar med varandra, även offentligt, eller för den delen pratar OM varandra till andra. Usch.

          Svara
          • DRESSYRLIV

            Exakt! Det är (i min värld) såååå enkelt att vara trevlig och hålla god ton. Inte minst mot den man lever med. Håller verkligen med dig, ibland tror man inte sina öron när manhör vissa (rentav de flesta) par prata om och MED varandra…

          • Scilla

            Fast det är helt olika saker. Det handlar ju om respekt i de fallen.

            Men här vet ju inte orsaken bakom en ”trist attityd” det är kanske första gången det händer… Onödigt att dömma andra utifrån några meningar det är nästan värre att vara ”perfekt” och aldrig ha en dålig dag och sedan gnälla på andra par som inte håller samma standar …

            Att ha ett förhållande där man acceptera att man inte alltid har en bra dag och att det inte alltid kommer perfekta meningar det tycker jag är större än att alltid leva upp till ett perfekt ideal.

            Självklart har man inte trist attityd hela tiden men om man snäser åt sin partner av någon anledning så speglar inte det hela förhållandet. Personen kanske just bara vaknade på fel sida, hade PMS, sovit dåligt.. kanske tom obotligt dåligt morgonhumör oavsett vilken som råkar ut för det.

            En klok person sa att man måste våga somna som ovänner då har du kommit långt i ditt förhållande.

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>