När man tycker olika

Jag är sedan väldigt länge medlem i en grupp på Facebook där stallplatser utannonseras.

För att undvika missförstånd; jag är OTROLIGT nöjd med min nuvarande stallplats MEN jag tycker också att det alltid är bra att veta vad som finns ”out there”.

Man vet ju aldrig vad livet kan ha i beredskap åt en och som sagt är det alltid bra att ha koll på utbud, priser osv.

Nyligen när jag läste en annons och kollade lite noggrannare började jag fundera på en fråga som jag nu ska ställa till er:

Om en stallägare har en KLART helt annorlunda åsikt än ni i en stor fråga, säg politisk åsikt tex, och luftar denna frekvent på exempelvis Facebook; skulle ni ändå ”våga”  stalla upp hästen hos en sådan person?

Skulle ni hoppas på att aldrig hamna i diskussion kring denna fråga eller skulle ni absolut inte vilja beblanda er med någon som tycker något som ni absolut inte kan acceptera?

4 kommentarer Skriv kommentar

  1. Anna

    Jag vill ha lugn och ro i stallet så den situationen hade jag nog försökt undvika att hamna i.

    Svara
  2. Dressyrtant

    Nope, vill ha lugn och ro och ägna mig åt mina hästar. Stått i stall med neurotisk stallägare och det påverkar stämningen.

    Svara
  3. Matilda Holmström

    Jag stod i ett stall, där det visade sig att ägaren var nazist. Efter terrordådet i Stockholm började hon dela saker allt mer frekvent på Facebook, allt från islamofobi till andra nasse-grejer. Jag ifrågasatte och istället för att kunna ha en normal konversation om det så bussade hon sina MC-vänner på mig och hotade mig. Behöver jag säga att jag hämtade hästen dagen därpå?

    Svara
  4. Birgitta

    Jag har haft turen att aldrig råka ut för varken stallägare, inackorderingar eller tränare som velat diskutera tex politik med mig, eller mitt arbete som är en nagel i ögat för en del.

    Inte att jag nu jobbar på ett skyddat boende för våldsutsatta kvinnor, det tycker alla är bra men jag har tex tidigare arbetat med utbetalningar av socialbidrag som en del har de mest galna vanföreställningar om.

    Vet inte om mina häst-kontakter ÄR ointresserade av tex politik, drar sig för att diskutera med just MIG pga mitt yrke OCH invandrarbakgrund (jag är född i Sverige men har föräldrar från forna Jugoslavien) eller så är det helt enkelt så att jag väldigt sällan träffar tex de andra inackorderingarna pga mina rid/arbetstider och därför blir det aldrig tillfälle till sådana diskussioner.

    Vara hur det vill med den saken men jag är väldigt glad att slippa försvara tex socialtjänsten eller Sveriges invandringspolitik och ffa i stallet; min viloplats.

    Sedan kanske många/en del HAR alla möjliga åsikter som helt strider mot mina men de luftas aldrig, varken IRL eller på nätet.

    Det är fanatikerna jag aldrig hade klarat av att dela stall med, så länge jag inte vet folks innersta åsikter kan jag sköta mig själv så att säga.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>