Torsdag- offroad

Idag blev det uteritt i friska vindar och jag passade på att skritta lite ”offroad”.

Jag tycker att detta fyller flera bra syften; det är en rolig omväxling, hästen lär sig att gå på annat än helt plana, ”tillrättalagda” underlag och får testa sitt mod genom att våga sig ut på nya vägar 🙂 .

Kanske lite överdrivet men ni fattar….

Och absolut finns det hästar för vilket detta är ”en grej” av olika anledningar och en del rids ju också nästan aldrig ut eller så är de mer vilda än tama ute. Då kan sådana här turer lära dom att ta det lugnt för i sådan terräng går det inte att bara forsa fram.

Tvärtom tycker jag att det är väldigt viktigt att LÅTA hästen gå i sin egen takt (inom rimliga gränser så klart) för när underlaget är ojämnt vinner man inget på att tvinga hästen att gå för snabbt och okoncentrerat- då ökar skaderisken mycket tycker jag.

En kommentar

  1. Frida

    Gillar också att rida lite ”off road” då och då. Bra för huvudet, bra för koordination och lite styrketräning. Min häst tyckte det var lite märkligt i början (vara inte riden i skog innan då hon bara var riden i 4 månader) men nu tycker hon det är skitkul, går till och med själv iväg från vägen och in i skogen om man inte är med. Får känslan av att hon känner sig rätt modig och tuff när hon får gå runt lite bland stock och sten…..

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>