Magnesium

På tal om inlägget om ljuddämpande luvor så har jag tidigare också tipsats om att magnesium kan dämpa lite ”gloende” hästar.

Har provat detta på både Kreon och Vicke med noll resultat och har från erfarna hört att det är mycket sällan det ger effekt.

Men det är ett mycket billigt tillksott så man kan ju prova ändå om man vill….

3 kommentarer Skriv kommentar

  1. Dressyrtant

    Jag har ju en extremt känslig häst och mest för ljud. Det slår aldrig fel utan en vecka in i oktober slår vansinnet till. Det hör ju så klart ihop m fällning men då måste luvan på. Igår stack han med mig i manegen ändå så då inhandlade jag ren Tryptofan. Det ger åtminstone en känsla av att det funkar. Placebo är aldrig fel tänker jag.

    Svara
  2. Eva

    Det enda jag vet om magnesium gäller mig själv. Jag måste ta dubbel dos magnesium för att kunna slappna av i mina spända och spastiska benmuskler under natten. Missar jag att ta det så har jag ”spattiga” ben hela natten som ofta ger kramp. Speciellt i hälften.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>