6 kommentarer Skriv kommentar

  1. Anna

    Känns som om det vore sa enkelt att hitta en lösning ocksa: inga fyrverkerier för privatpersoner, men tillat enstaka organiserade fyrverkerier som alla som har rädda djur vet om i god tid och kan vidta lämpliga atgärder inför.

    Visst, det är inte ett totalt förbud sa lite bök skulle det bli för djurägarna, och en del andra skulle säkert knota över att inte kunna smälla, men pa det stora hela känns det som om de flesta skulle vara nöjda.

    Svara
  2. Filippa

    För de som smäller fyrverkerier och smällare ägnar inte en tanke åt människor eller djur som far illa av det, den sortens empati existerar inte i deras värld.

    Svara
  3. Ann

    Nu tycker jag iofs smällare och fyrverkerier är en tämligen onödig och ointressant grej rent allmänt. Tala om att »bränna pengar« …

    Men jag kan också förstå att icke djurägande folk inte tänker på andras hundar. Det handlar väl om att ändra inställningen på högre nivå. Så länge städer/kommuner anser det är en bra form av underhållning att vid festliga tillfällen ha stora fyrverkerier, så ger det ju också en OK-signal till folk.

    Svara
    • Anna

      Jag tycker nog lite att kommuner/städer skall kunna fortsätta att organisera enstaka fyrverkerier (säg en gang per ar) ”i utbyte” mot att privatpersoner inte skall fa skjuta.

      Svara
  4. Frida

    Hade det varit upp till mig hade det varit förbjudet med all typ av fyrverkerier, det ställer till med så mkt skit. Våra husdjur blir rädda, vilda djur blir skrämda och faktiskt människor också. Minns när man var tonåring och skitungarna i klassen (läs: killarna) slängde smällare överallt och gärna rakt in i en grupp människor, de hade skitkul men det var inte roligt för ngn annan.

    Men då det uppenbarligen finns idioter som gillar sånt här så vore ju en vettig lösning att det förbjuds för privatpersoner och att det bara sköts på speciellt anvisade platser vid specifika tidpunkter av utbildade människor (dvs inte fulla snubbar på nyår som smäller av händerna) så att det är säkert och de som inte vill delta eller har rädda djur kan förbereda sig för det.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>