Avundsjuka eller sunt ifrågasättande?

När ”foderkrisen” blev ett faktum i somras startades det en Facebookgrupp med namnet ”Foderhjälpen 2018”.

Gruppen fick snabbt tusentals medlemmar och idag är de över 20.000 trots att många har lämnat efter att de fått tag på foder.

Härom dagen såg jag en efterlysning från en av gruppens administratörer; i ett eget inlägg ombads man att swisha lite fikapengar till administratörerna.

Det är för övrigt den allra första meningen man möter när man läser beskrivningen av vad gruppen är för något; inte att man är en grupp för att hjälpa folk att finna foder utan att man just ombeds att swisha fikapengar…

Nåväl…när jag läste inlägget från 27 november om fikapengarna reagerade jag eftersom jag bara en månad tidigare, 24 oktober, läst ett inlägg med samma ordalydelse och sett att det fått över 190 (!) svar där merparten påstod sig ha swishat.

Jag ifrågasatte inlägget från 27 november så tillvida att jag undrade varför man åter ”tiggde fikapengar” när man månaden innan fått in flera tusen och då togs hela inlägget bort och ett nytt inlägg publicerades:

den svenska avundsjukan lyser igenom klart och tydligt från vissa håll kommer inga framtida insamlingar att hållas.”

Ehhhh…..”svenska avundsjukan”????

Jag tycker inte att mitt ifrågasättande handlar om svensk avundsjuka utan var en enkel fråga varför man ständigt ska swisha till ideellt arbetande personer med självpåtagna arbetsuppgifter?

Sedan ÄR det absolut fantastiskt att det finns de som vill engagera sig och hjälpa andra och folk får absolut ge sina pengar till precis vem de vill men för mig börjar det rimma illa när det därefter ska tiggas pengar…

9 kommentarer Skriv kommentar

  1. Helena Tang

    Det är Facebook. Folk är inte kloka för övrigt hade jag också undrat..

    Svara
  2. Filippa

    Låter som administratörerna insett att det var ett enkelt sätt att få in extra cash till semestern osv. Fikapengar täcks ju högst troligt av EN donation…

    Svara
    • Birgitta

      Tydligen. Och om EN enda kommentar får den effekten kan man verkligen börja undra vad det står för….tycker jag.

      Svara
      • MandaStillnert

        Haha nej reagerade bara på det bittra inlägget från admins. Själv ger jag aldrig bort pengar, eller jo där ljög jag brukar skänka små pengar till vårt lokala katthem. Kan även tänka mig att lämna kattmat osv.

        Svara
  3. Anonym

    Älskar att du tar mod till dig och vågar skriva det alla tänker! Känns som att man inte kan ifrågasätta någon eller något utan risk för att bli uppmålad som avundsjuk/missunnsam/troll.

    Svara
    • Birgitta

      Stort TACK för dom orden! För sedan finns det alltid dom som måste skriva/ tycka ”men varför bryr DU dig…låt folk tycka/göra/ säga vad de vill”. Och det får folk så klart tycka men om man ska gå genom hela livet utan att ifrågasätta tokigheter….nä…det är helt enkelt inte jag.

      Sedan kan man absolut välja sina strider osv men att bara tyst rycka på axlarna; det är så man öppnar upp för översittare när det kanske egentligen finns massor som tycker något annat men inte vågar/ orkar säga ifrån.

      Men det är precis som du skriver också; så fort man inte går med strömmen eller klappar medhårs så ”måste” det bero på avundsjuka….

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>