I de stressades och lättkränktas värld

Sitter och läser detta på nätet och av kommentarerna där är jag tack och lov inte den enda som ifrågasätter hela grejen!

Alltså…om man är så känslig för att andra ska se ens resultat  ska man kanske inte tävla till att börja med?

Det finns ju andra sätt att bli bedömd tänker jag och att omgivningen ska kunna se och ta del av idrottstävlingar är väl en del av det hela eller?

Nä..tänk om!

8 kommentarer Skriv kommentar

  1. Filippa

    Man slår sig för pannan. Att man ska kunna välja om resultatet ska synas eller ej om man inte varit placerad? Så… smidigt för den som ska sälja och inte vill visa dåliga rundor…

    Svara
  2. Frida

    Förr (innan internets intåg) så kom väl alla resultat i en katalog med posten några gånger per år? Jag kan förstå stressen när man kanske vet att stallkompisar och andra sitter hemma och direkt kan se hur det gått innan man ens hunnit hem. Men samtidigt är det ju en del av tävlandet idag, och egentligen förr också bara att det tog lite längre tid innan det syntes. Kan ju tycka att istället för att inte visa resultaten så får den som tävlar lära sig hantera detta, det är ju en del av tävlandet. Som sagt förstår att det kan kännas lite jobbigt ibland men är det så många som verkligen tycker det är jobbigt så är det kanske snarare ngt som t ex klubbarna, tränarna och ryttarna själva får jobba med att lära sig hantera? Kan man inte det så är det kanske inte så lämpligt att tävla helt enkelt….

    Svara
  3. Anna

    Går det så dåligt att man skäms för sina resultat kanske man skall fundera kring om man behöver träna lite mer?

    Om de dåliga resultaten beror på något som gick fel just denna tävlingen så är ju det inget att skämmas för (skrämd häst, dålig dag, olycka…)

    Svara
  4. Charlotte

    Herregud – det är resultat från en frivillig sport det handlar om, INTE patientjournaler eller skolresultat!
    Man måste inte tävla, det är helt frivilligt!

    Svara
  5. Ann

    MÖJLIGEN kan man göra något åt detta på ponnytävlingar.
    Fast även ponnyer säljs och det ska inte finnas dolda resultat så klart.

    Svara
  6. LenaB

    Dolda resultat känns ju lite konstigt…
    Har däremot varit med om flera ggr att tävlande valt att utgå för att det inte gått så bra, de tycker alltså att det är bättre att det står så i resultatet än mindre bra %. För min del har jag inga problem att läsa mellan raderna om jag kollar resultat på en viss (tex salu-)häst, har den alltid hållit en jämn procent på låt säga 65-68% och så finns där ett på 50 ngnting så kan man ju gissa att ngt speciellt hände på just den ritten.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>