Bra svar om framridning


Ett väldigt bra svar om framridningens längd kan man läsa här.

Jag håller helt med och gör ungefär som Emelie Brolin.

Enda gången jag noterar mycket korta framridningar är tidigt på morgonen; då minsann räcker det med 20 minuter typ….

Har sett det för många gånger för att det ska vara en tillfällighet; ju tidigare en klass startar desto färre finns på plats  ens 45 minuter innan sin start.

Fattar för egen del inte hur det kan vara så viktigt att få sova 10 minuter längre….

2 kommentarer Skriv kommentar

  1. Frida

    Jag brukar inte heller rida fram så länge, däremot vill jag ha gott om tid på mig och vill gärna komma fram i god tid innan. T ex så skrittar jag fram för hand medan jag spänner gjorden och låter hästen titta lite. Sitter på ca 30-45 minuter men tar många små skrittpauser. Jag är mer fokuserad på att hästen ska bli avspänd och lösgjord än att rida rörelser, rörelserna ska vi ju redan kunna egentligen. Jag tänker att det räcker bra att hästen är ”klar” 10-5 minuter innan vi ska in på banan, det är lätt att vilja få en bra känsla direkt och så rider man fram alldeles för tufft vilket bara leder till mer spänning.

    Egentligen kan det kvitta hur länge man rider fram- det viktiga är HUR man rider fram. Men Emelie har en bra poäng i att det inte så snällt mot hästen att rida fram längre och tuffare än vad hästen är van vid att ridas hemma. Jag anser att själva tävlingen ska vara lätt för hästen, tävlingen ska inte vara det jobbigaste ridpasset, tvärtom ska det vara mindre ansträngande för hästen att tävla än att träna. Det är så mkt annat ändå med folk och rörelse, spänning osv. Jag vill känna efter en start att jag skulle kunna rida en halvtimme till minst, det tror jag grundar för en bra inställning till tävling för hästen.

    Svara
    • Birgitta

      Håller med dig helt.

      Jag vill alltid köra till tävling i god tid så att jag inte riskerar att drabbas av stress pga exempelvis oväntat vägarbete eller dylikt.

      Angående hur ansträngande det ska vara för hästen att tävla har jag alltid resonerat som du; jag vill att hästen ska känna att det är lättare att tävla än att träna.

      Och det vi som ekipage inte behärskar innan tävling lär vi inte lära oss där.

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>