En sista kommentar

Jag vet att jag har tjatat om detta med raketer och smällare varje år och de som borde läsa och ta åt sig gör det ändå inte så det är egentligen meningslöst men jag vill ändå avsluta med att kopiera in ett inlägg från Facebook skrivet av ”Silverbjälke” som jag tycker sammanfattar mina egna åsikter ganska bra:

”Jag är inte mycket för förbud av alla de slag men fyrverkerier & smällare begriper jag mig inte på alls.

Tiden går och varje dag har 24 timmar oavsett vad, att fjutta på pappinlindat krut som värsta kinesen för 2000år sedan i modern värld 2019 bara för att tiden gått är för mig helt obegripligt. Ett importerat förlegat påfund som idag kallas för sed & tradition.

Fyrverkerier & smällare är även ett av de största hycklerierna vi har eftersom de flesta som har hund & katt vet hur deras djur reagerar så de stänger in djuret med en skål mat, drar ned persienn & rullgardin, sätter på radion och åker någon annanstans och smäller av fyrverkeri & smällare så inte deras djur blir rädda utan bara andras djur.

Jag bor på landet och har tur, det är glesare här med sånt men ändå har jag firat nyår de senaste åren genom att från 22 tiden till 02 tiden övervaka, lugna och ibland försöka fånga in både mina unga och mina äldre dräktiga djur då de skenat i hagarna. Ja de är djur och bor alltså ute. Ett år firade min hemkommun 100år och slog på stort vilket innebar att jag några veckor efter nyår fick stå och dra ut ett dött föl ur en väldigt febrig & sjuk hästmamma, långt gågna dräktiga djur som bockar, kastar sig, rusar och gör tvära oberäkneliga kast kan nämligen sno navelsträngen runt fostret eller slå en liten ”knut” på den så fostret sakta sakta svälts till döds därinne för att folk tycker det är kul att fjutta på en pappersinlindad krutklump och tjoa lite…. Som avslut på den händelsen kan jag berätta att stoet aldrig blev sig själv igen och utvecklade en apati så jag fick avliva henne på sommaren sedan.

folk lägger 300 – 3000 på det utan att blinka men anser att 9 öre mer för bensinen är ett övergrepp trots att det motsvarar merkostnaden av att tanka bilen i 2,4 år framåt.

Det är populärt i samhället att vilja värna svenskproducerad mat för att vi inte plågar våra djur och samma människor som vill köpa svenskt ser inget djurplågeri i att otalet kor, får & lamm tvingas äta hö innehållande rester från vassa plastspetsar, papp med obränt krut och stålbitar från lyktramar som river sår i tarmar & magsäck och orsakar en plågsam långsam död inifrån enbart pga att det är kul att fjutta på en pappinlindad krutklump med färgglad plastspets som far upp i luften, jihoooo skitroligt i 0,7 sekunder och kostar lika mycket som en ryan air biljett till Barcelona.

Alla som jobbar hårt, kämpar i vardagen och vill njuta av en speciell kväll förtjänar det men folk är för korkade för att förtjäna det. Det kostar 285:- att flyga till London en weekend och jag tror de skulle ha ett betydligt trevligare minne & avbrott om de gjorde något sånt ist.

Men eftersom så många är så slut i huvet som de är så är jag för ett förbud.

Det finns 100 olika liknande texter som min om nyår och våra upplevelser av nyårsfyrverkerier och jag ser inte hur det ska kunna förändra någonting eftersom de man vill nå är för dumma & egoistiska för att ta in verkligheten.

Jag hatar faktiskt Nyår.”

Själv vill jag inte gå så långt som att säga att jag ”hatar nyår” men jag räknar onekligen ner dagarna tills det förhoppningsvis blir lugnare, tryggare och säkrare för både min häst och hund att vistas utomhus.

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>