Fast learner

Jag har i alla år hävdat att om man kunde lära en häst dressyr lika snabbt som den lär sig matrelaterade ting (att tigga, leta upp godis osv) så hade man varit ett svårklassekipage på nolltid 🙂 !

Vickster bevisade detta åter idag efter ridningen; efter hagutsläpp ställde han sig direkt vid grinden och vägrade att gå och äta sitt hö eftersom han ”visste” att något annat var i antågande!

Jag har börjat ge betfor efter ridpassen för att försäkra mig om att min ”klendrickare” får i sig i vart fall lite vätska nu när det är minusgrader ute och även om just betfor inte är någon favorit hos Vicke så har han ändå mycket snabbt lärt sig att spannen serveras i hagen!

En kommentar

  1. Filippa

    Jag har alltid sagt att Tilly skulle kunna skaffa sig VILKEN olat som helst, bara hon en enda gång blir positivt förstärkt och jag sen missar att häva det. Vi har börjat öva på att stå still på uteritter (”onödigt!!”), för att förenkla stannar jag nu i början på samma ställen och ger godis efter några minuter (långa minuter om du frågar oss båda), på höger sida pga stretch – det tog EN gång, sen visste hon exakt att vi skulle stanna, var vi skulle stanna, att det skulle ta lite tid och att hon skulle få godis på höger sida. Gav på vänster en gång bara för att och hon blev otroligt förvirrad =)

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>