Telefonberoende

En läsare skriver:

Har jättesvårt att låta bli Iphonen. Detta kanske är något att skriva ett inlägg om? Hur många som är missnöjda med sitt smartphoneanvändade. Jag är kraftigt missnöjd men lyckas aldrig göra någonting åt det. Har provat tidsbegränsning etc. Tips på hur man begränsar sitt maniska surfande är välkomna!!!

Jag känner absolut igen detta och är ”beroende” av både min i-phone och i-pad!

Kan tillbringa hur mycket tid som helst med att surfa.

Så länge jag ”inte har något vettigare för mig” kan jag ändå tycka att det är ok, det är ett harmlöst tidsfördriv för mig.

Jag håller också kontakt med vissa personer på detta viset, lär mig en del nytt osv och tycker inte att omgivningen bli lidande (det skulle inte Henrik skriva under på de gånger han börjar prata om något och jag är helt försjunken i paddan ha ha ha).

Sedan VILL jag dessutom alltid vara tillgänglig per telefon ( mycket pga hästen) så avstängningsknappen används aldrig någonsin!

Skämt å sido; jag känner inte att jag behöver ”avgiftas” men vad säger ni läsare?

Har ni några tips till läsaren och hur upplever ni själva er telefonanvändning?

4 kommentarer Skriv kommentar

 1. Charlotte

  Jag är delvis beroende. Jag surfar alldeles för länge och ofta. Däremot skulle jag aldrig någonsin sitta med den på en middag/fika eller liknande istället för att vara närvarande mot mitt sällskap (borde vara en självklarhet men är det tyvärr inte).

  Svara
 2. Lee

  Men vem sätter normen ”alldeles för mycket o länge”? Jag håller ofta på med min telefon (messenger, spel, surf, sociala medier), men tillbringar o andra sidan ingen tid vid dator o tv. Har inga direkta tips…, kanske ha telefonen som ”belöning” efter att ha gjort något annat.

  Svara
 3. Anna

  Jag tycker definitivt att mitt användande är problematiskt. Jag märker att jag har mycket svårare att försjunka i saker eftersom jag har ett behov av att kolla på telefonen (är förstås inte telefonen i sig utan sociala medier osv som är problemet).

  Bästa sättet att ta sig ur det är förstås att göra annat. Umgås med någon man verkligen gillar, ut i skogen, motionera, var i stallet… Jag försöker avgifta mig!

  Svara
  • Birgitta

   Ja men det där kan jag faktiskt känna igen; ”svårare att försjunka i saker”, framför allt läser jag mycket färre böcker numera.

   Beror inte bara på att annan läsning lockar mer men bidrar absolut.

   Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>