Tidsuppfattning, hack och trasigt träns

Igår, 5 minuter efter påbörjat ridpass ser jag plötsligt hur nosgrimman börjar dingla- den har enkelt uttryckt gått sönder- bara ”sådär”.

Det fanns inte mycket mer att göra än att hoppa av och konstatera att den inte gick att ta av helt utan jag fick snabbt gå tillbaka till stallet och hämta hacket i stället.

Jag HAR ett likadant träns (fast i storlek full, det jag rider med är ett cob) men eftersom jag bara använder det när jag tömkör ligger det i ett annat utrymme längre bort.

När jag hoppade upp i sadeln på nytt tänkte jag att det är tur att jag ändå har ridit på hacket en del, det blev ett helt vanligt dressyrpass trots huvudlagsbytet.

Jag hann också tänka att jag ”måste” reklamera tränset för det är i ett utmärkt skick och köptes för ett eller möjligen knappt 2 år sedan tänkte jag.

Men, som väldigt ofta kunde jag en stund senare konstatera att jag verkligen inte har någon tidsuppfattning!

Vid kontroll visade det sig att tränset är 3,5 år gammalt så det kändes inte riktigt som läge att reklamera det 🙂 .

Och detta händer alltså mig ständigt- att jag tror att något inträffade för kanske 1 år sedan medan det i själva verket hände för dubbelt så lång tid sedan, minst.

Så vill ni ha exakta tidsuppgifter: fråga aldrig mig 🙂 !

6 kommentarer Skriv kommentar

  1. Madeleine

    Samma här. Mina stövlar försvann från sadelkammaren. Jag anmälde till försäkrings bolaget och trodde det var två år sedan jag köpt dom.
    Efter kontroll med butiken jag köpt dom i visade det sig att dom var fyra år gamla.

    Svara
    • Birgitta

      Över huvud taget har jag aldrig haft koll på årtal och kan beundra de som tvärsäkert vet vilket år de gick ut skolan, fick ett visst jobb eller whatever.

      Jag har ingen som helst aning om sådant.

      Jag måste alltid jämföra med annat för att ha ens en aning typ ”vi köpte Molly när vi hade varit ihop ett halvår och nu har vi varit tillsammans i 3 år- alltså har vi haft henne i 2,5 år”.

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>