Storleken HAR betydelse

Big Boy

Ibland hajar folk liksom till när jag säger att Vicke är 173 cm eftersom de tycker att det är ”stort”.

Själv tänker jag aldrig på det och brukar påpeka att han, sin storlek till trots inte är svårriden.

Men jag HAR faktiskt märkt att hans mankhöjd kan ligga honom i fatet, när det gäller en så ”enkel” sak som uppstallning.

En del stall har inte godkänd takhöjd för så stora hästar och är man noga med att följa de regler som finns så tar man inte emot hästar som inte ”håller måttet”.

Minns ett stall som jag besökte och som inte brydde sig om ovan utan påstod att hästen ”fick lära sig” att hålla huvudet/ halsen så att den inte slog i de låga takbjälkarna men det var i alla fall jag inte intresserad av och det lär inte hålla som argument vid en inspektion….

3 kommentarer Skriv kommentar

  1. LenaB

    En stor häst kräver ju mer…större box, högre i tak, oftast är den ju (av naturen) tyngre och då måste man tänka på det vid val av transport. Minns en god vän som köpte en fin läromästare som var STOR, och han gick helt enkelt inte in i hennes transport för den var för låg!!! Så hon fick inhandla en extra hög;-)

    Svara
  2. Minstral

    Vi tar inte inackorderingar över 168. Dels pga takhöjd men även hantering som tex täckesbyte mm

    Svara
    • Birgitta

      Se där.

      I sak kan jag förstå det men som nämnts inget jag tidigare reflekterat över hade kunnat utgöra hinder för stallplats eftersom jag aldrig tänker på Vickes storlek.

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>