Har du försäkring?

Stöldbegärlig!

Jag tycker att det är relativt vanligt att man med ojämna mellanrum läser om sadelstölder runt om i Sverige.

Ett stall jag själv stod i tidigare drabbades för några år sedan men då hade jag turen att ha min sadel i en annan sadelkammare på anläggningen så just jag fick behålla mina prylar.

Idag undrar jag om ni har hemförsäkring som gäller stöld ur sadelkammare? Vet ni eller tror ni att ersättning utgår?

Har ni vidtagit åtgärder för att försöka slippa inbrott och vilka i så fall?

Själv har jag hemförsäkring och skulle aldrig våga var utan denna relativt billiga hjälp OM ”något” skulle hända.

Jag har utnyttjat hemförsäkringen både när det blev översvämning i källaren där jag bodde tidigare (på grund av skyfall) och när någon idiot kastade in en kullersten i min bil och därefter tog x klädesplagg (stallkläder eftersom jag alltid kör till stallet direkt efter jobbet) som låg i baksätet.

Jag har sett diverse lösningar på lås till sadelkammare och skulle personligen avråda från kombinationslås som förkommer ibland.

I stora stall finns ganska naturligt en inte försumbar omsättning på ryttare, medryttare och skötare och vill man tvunget ha denna typ av lås tycker jag att man ska byta koden väldigt ofta.

Att ha dörren till sadelkammaren larmad vet jag förkommer och det är väl det säkraste man kan göra/ ha tänker jag även om man aldrig är garanterad något.

2 kommentarer Skriv kommentar

  1. Lee

    Har hemförsäkring såklart, men har dumt nog inte koll om den täcker sadel/övrig utrustning Får ta tag i detta! Brukar hemförsäkring täcka, eller ska man ha något tillägg då? Båda sadlarna är märkta av Safe up, klistermärke på (låst) sadelkammardörr, o även på insidan av transportens sadelkammardörr.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>